Sari la conținut

Avalanșă „atipică” în Munții Vrancei. O femeie a fost găsită moartă

O operaţiune de salvare a fost declanșată în Munţii Vrancei, în urma unei avalanşe care s-a produs sâmbătă, în jurul prânzului. O femeie de 36 de ani a fost găsită moartă, după câteva ore, într-un râu.

ACTUALIZARE 14:11 Primarul comunei Tulnici, Aurel Boțu,  a declarat la Digi24 că femeia a fost găsită moartă, în apele râului care trece în zonă. Cel mai probabil, femeia a fost aruncată în râu de forța avalanșei, iar apele sunt oricum umflate și reci în această perioadă, a spus primarul. El a confirmat că a fost o avalanșă atipică, zona respectivă neconfruntându-se cu astfel de fenomene și nu a exclus posibilitatea ca avanlanșa să fi fost declanșată de un cutremur - de magnitudine destul de slabă, de până în 3 - care avusese loc în zona Vrancea sâmbătă dimineață.

ACTUALIZARE 14:00 Sabin Cornoiu, președintele Asociației Salvatorilor Montani din România, a declarat la Digi24 că avalanșa este atipică, s-a produs într-un loc unde nu s-au mai înregistrat astfel de fenomene, iar avalanșa a adus multe lemne și pietre, așa cum se întâmplă de obicei primăvara. Două persoane au fost surprinse de avanlanșă, dar una a reușit să fie scoasă imediat, a spus Sabin Cornoiu.


O femeie este dată dispărută, iar 29 de turişti sunt blocaţi pe munte. Femeia are în jur de 36 de ani şi este din Bucureşti. 

Potrivit ISU Vrancea, cei 29 de turiști rămași blocați sunt în afara oricărui pericol.

Mai mulți oameni au sunat alarmaţi la 112 pentru a anunţa ce s-a întâmplat.  Avalanşa a avut loc în Cheile Tişiţei.

Salvamont Vrancea, împreună cu ISU, au plecat în căutarea femeii.  Salvamoniştii şi poliţişti ai secţiei de Poliţie Tulnici intervin pentru localizarea şi salvarea femeii.  În acţiunile de căutare sunt implicaţi şi pompierii de la Staţia Vidra cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială. De asemenea, intervin un echipaj de la Salvamont şi unul de jandarmi.

 Specialițștii au anunțat că este risc ridicat de avalanşă, 3 pe o scară de 5, în toate zonele muntoase din ţară după ninsorile din ultima vreme.
Pe aceeași temă