Bani publici, dipăruți din bugetele consiliilor locale. Unde sunt cele mai mari „găuri”

Data publicării:
19112012 20bani-34240

Controlul Curţii de Conturi a fost cerut de Senatul României la 21 iunie 2012, pe vremea când Camera Superioară a Parlamentului era condusă de liderul PDL Vasile Blaga. Cele patru primării şi două consilii judeţene erau, toate, la acea vreme, conduse de democrat-liberali.

Cele mai mari fraude s-au descoperit la Primăria Craiovei, condusă de Antonie Solomon: peste 131 de milioane de lei. De asemenea, municipalitatea a avut într-un an şi jumătate cheltuieli nejustificate de aproape 8 milioane de lei.

Fraude masive au fost constatate şi la Primăria Ploieşti, unde Curtea de Conturi a descoperit nereguli mari în buget. În ultima parte a mandatului fostului edil PDL Andrei Voloşevici, aproape 11 milioane de lei nu au mai ajuns în contabilitate, iar din fondurile primăriei au dispărut alte 10 milioane de lei.

La consiliul Judeţean Dâmboviţa, condus de democrat-liberalul Florin Popescu, fraudele constatate de Curtea de Conturi ajung la şase milioane şi jumătate de lei.

Bani publici aruncaţi în diverse buzunare au fost şi la Consiliul Judeţean Suceava, unde nivelul fraudei a atins suma de patru milioane trei sute de mii de lei.

Curtea de conturi a constatat nereguli şi la Primăria Haţeg, cu aproape cinci milioane de lei cheltuiţi ilegal, dar şi la Deva, unde aproape două milioane şi jumătate de lei au fost, de asemenea, cheltuiţi ilegal.

Constatările controlului cerut de Senat pot acum să ajungă la procurori, dacă inspectorii Curţii de Conturi consideră necesar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri