Sari la conținut

Incertitudine în cazul turistului surprins de avalanșă în Bucegi

Un bărbat a fost surprins de o avalanşă, sâmbătă după-amiază, în timp ce urca pe munte, în Masivul Bucegi, salvatorii montani intervenind pentru căutarea acestuia. Căutările pentru turistul dispărut în valul de zăpadă vor fi reluate duminică, întrucât în zonă s-a produs o a doua avalanșă.

Actualizare 15:30. Salvatorii montani au sistat, duminică după-amiază, căutările în cazul bărbatului de 30 de ani din Bucureşti care a fost surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi, ele urmând să fie reluate luni, a declarat şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Actualizare 9:00. Salvatorii montani au reluat, duminică dimineaţă, căutările tânărului surprins de o avalanşă pe Valea Coştilei din Bucegi. Acţiunea este una dificilă, întrucât pe munte este ceaţă, ninge şi există riscul de producere a unor noi avalanşe. 

Din informațiile Digi24, se pare că bărbatul avea experiență în alpinism.

Actualizare 19:30. Căutările pentru turistul dispărul în Masivul Bucegi au fost întrerupte din cauza unei alte avalanșe care a avut loc în zonă. Echipa de salvamontiști va reluat căutările duminică.

Potrivit informațiilor Digi24, bărbatul căutat are 30 de ani și locuiește în București. Salvatorii montani au dubii că tânărul ar mai fi în viaţă.


Actualizare 17:30.  Turistul surprins de o avalanşă produsă sâmbătă după-amiază în Masivul Bucegi făcea parte dintr-un grup de cinci persoane şi se afla într-o zonă foarte dificilă. Salvatorii montani au dubii că ar mai fi în viaţă, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de câteva sute de metri, iar cei care îl însoţeasu i-au găsit ruscacul şi casca.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru News.ro că turistul se afla pe munte împreună cu alte patru persoane, celelalte patru scăpând nevătămate.

Valul de zăpadă l-a purtat pe bărbat într-o râpă de peste 500 de metri. Doi dintre cei care îl însoţeau au urcat la Coştila, de unde au fost recuperaţi de salvamontişti şi duşi la refugiul Salvamont. Ceilalţi doi, care au văzut cum bărbatul este luat de avalanşă, au coborât până în locul unde valul de zăpadă s-a oprit, unde s-au întâlnit cu nişte alpinişti, însă nu l-au găsit pe bărbat, în schimb au găsit rucsacul şi casca pe care acesta le purta.

Gheorghe Haiduc a spus că, având în vedere această situaţie, sunt foarte puţine şanse ca turistul că mai fie în viaţă.

Echipe de salvamontişti şi jandarmi montani continuă căutarea turistului.


Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii intervin, sâmbătă după-amiază, pe Valea Coştilei din Masivul Bucegi, unde un bărbat a fost surprins de o avalanşă.

Primele date primite de la cei care au cerut sprijinul savatorilor arată că bărbatul făcea parte dintr-un grup de trei sau patru persoane şi a fost luat de valul de zăpadă.

„Este căzut undeva în Valea Coştilei, Am încercat să luăm legătura cu el, dar nu se poate”, a spus Haiduc.