BONTON. Secretul cuplurilor care ajung la nunta de aur

Data publicării:
11112012 20batranei-32977

Nicolina şi Valentin Folea s-au cunoscut în 1959, pe vremea când "romantismul" se regăsea şi-n realitate, nu numai în dicţionarele de arhaisme, şi de atunci au rămas împreună.

Buna-cuviinţă şi respectul pentru celălalt nu au vârsta şi nici nu îmbătrânesc vreodată.

Nu totul a fost lapte şi miere în căsnicia soţilor Folea. Altele sunt ingredientele care fac trainică viaţa în doi: dragostea şi respectul.

În România, se înregistrează anual peste 32.000 de divorţuri, iar jurământul „până când moartea ne va despărţi” a fost înlocuit cu „până când notarul ne va despărţi”.

Soţii Constanţa şi Gavril Gyenge au „numai” 50 de ani de căsnicie.

Le place să glumească despre cum se „suportă”, dar adevărul este că nu ar suportă viaţa unul fără celălalt. Pentru anii petrecuți împreună au adus în fiecare zi un gest prin care şi-au arătat afecţiunea şi respectul. Aceste gesturi, aparent mărunte, au cucerit-o pe doamna Constanţa de când s-au cunoscut. Soţii Gyenge lucrau împreună: ea dactilografă, el proiectant.

Soţii Gyenge au pornit, cum le place să spună, „de la lingură”. S-au bucurat de fiecare lucru, iar asta i-a unit şi mai mult. Ei sunt de părere că atunci când ai totul de-a gata, primele neajunsuri înseamnă şi primele certuri.

Constanţa şi Gavril au mers întotdeauna pe drumul lor. Au avut modele de la care au învăţat cât este de importantă buna cuviinţă.

Chiar şi după o jumătate de secol împreună, soţii Gyenge nu au uitat să-şi arate tandreţea.

Soţii Folea şi Gyenge demonstrează că, dincolo de dragoste, trebuie să existe înţelegere şi respect. Aceste sentimente ţin doi oameni împreună, la bine şi la rău. Dar, dacă bună cuviinţă nu e, nimic nu e.

Urmăriți reportajul integral în materialul video atașat sau pepagina Bonton.Emisiunea este în fiecare duminică de la ora 17:30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri