București | Lacul Văcărești a fost declarat parc natural și arie naturală protejată

Data publicării:
DSF8688b-969x650

După patru ani, acest Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a aprobat astăzi, în ședința de Guvern, Hotărârea de Guvern prin care se declară Lacul Văcărești ca și parc natural, Parcul Natural Văcărești, și se instituie regimul de arie naturală protejată. Lacul Văcărești devine în acest fel primul parc urban din Europa Continentală (...) și, de asemenea, primul parc urban din România”, a spus Cristiana Pașca Palmer.

Ministrul a precizat că noua arie protejată se întinde pe o suprafață de 186 de hectare.

Parcul Natural Văcărești include 190 de hectare de spațiu verde și este casa a 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidra (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot. De asemenea, aici se găsesc alte specii, precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.

De-a lungul anilor, zona a reușit să se conserve, în ciuda amenințărilor ivite la tot pasul.

În următoarea perioadă, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va selecta un administrator al zonei în baza unui proiect de amenajare a spațiului. Este pentru prima dată, începând din anul 2012, când ministerul de resort ia decizia de a-și asuma, în mod oficial, acest proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri