C. T. Popescu, după ședința CSAT: „Două lucruri am înțeles: cât de puțină minte are V. Ponta și cât de mare poate fi cinismul lui T. Băsescu”

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

„Băsescu a făcut ceea ce i-a oferit ocazia să facă premierul Ponta. Două lucruri am înţeles din discurs. 1: cât de puţină minte are în cap Ponta şi 2: cât de mare poate fi cinismul lu Traian Băsescu. Prim-ministrul Ponta s-a apucat să convoace acest CSAT fără a se gândi o secundă ce va face Băsescu. Era destul de uşor de anticipat că Opriş nu poate fi demis. E vorba de consens în CSAT care nu va fi atins niciodată. Ponta nu s-a gândit că Băsescu îl va apăra pe acesta cu informaţii tehnice şi va folosi acest prilej pentru a caracteriza acţiunile membrilor guvernului şi ale instituţiilor care depind de Ponta. Băsescu nu a făcut decât să puncteze găurile din şvaiţerul operaţional al guvernului Ponta, în frunte cu premierul Ponta”, a declarat jurnalistul la Digi24.

Acesta a exemplificat că, din punctul său de vedere, cinismul şefului statului s-a văzut atunci când a adus în aceeași discuție accidentul din Munții Apuseni și acțiunea de salvare a jurnaliștilor români din Irak și aducerea lui Omar Hayssam în România.

„Trebuie să fii foarte cinic să-ţi urmăreşti scopul politic cu USL când e vorba despre a şti noi, cetăţenii acestei ţări, în ce măsură statul în care trăim este vinovat de moartea concetăţenilor”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.  

Traian Băsescu a făcut declarații de presă, după ședința CSAT

„Au fost operațiuni care au vizat siguranța națională și care s-au finalizat, fără excepție, cu atingerea obiectivelor. Sunt cele arhicunoscute. Recuperarea ziariştilor din Irak şi aducerea în ţară a lui Omar Hayssam. S-au făcut în coordonarea şefului CSAT cu atribuţiile fiecărei instituţii. Deci statul român are capacitatea să intrevină în situaţii extrem de dificile. Ce a deosebit acţiunea de securitate naţională de acţiunea de salvare din Apuseni a fost coordonare şi necoordonare”, a spus șeful statului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri