Ce cred Gabriela Vrânceanu Firea și Roberta Anastase despre candidatura Elenei Udrea la șefia PDL

Data publicării:
12022013 20udrea 20firea-49135

Eu m-am bucurat azi când am aflat că Elena Udrea candidează, nu doar pentru că susțin afirmarea femeii, ci pentru că i-am urmărit activitatea Elenei Udrea și am remarcat că și-a luat în serios rolul de deputat al PDL și încearcă să contribuie la o opoziție pe care orice om politic și-o dorește”, a declarat Senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Aceasta a subliniat că Elena Udrea „este un parlamentar activ și serios”.

Vrânceanu Firea a comentat afirmațiile lui Victor Ponta în care acesta a spus că întotdeauna a crezut că Elena Udrea este un Traian Băsescu în fustă: „S-a referit la faptul că, pe parcursul timpului, Udrea a susținut și a întărit toate ideile și mesajele lui Traian Băsescu. De multe ori n-a avut propriile păreri”.

Senatorul PSD are și câteva sfaturi pentru candidatul la preşedinţia PDL: „De acum înainte ar trebui să își definească mai bine discursul, pentru a nu mai fi confundată cu un purtător neoficial al lui Traian Băsescu”.

Deputatul PDL Roberta Anastase consideră candidatura Elenei Udrea ca un semn bun, competiția fiind benefică PDL-ului.

E un semnal bun, ca femeie mă bucur de candidatură, cred că această competiție face foarte bine PDL-ului. După alegeri s-a instalat dezamăgirea, s-a intrat într-o perioadă de refacere. Pregătirea alegerilor, competiția ne vor face bine, mai ales că nu e o competiție făcută, ci pebune. Îi susțin pe toți competitorii”, a spus Anastase.

Roberta Anastase: Acum încheiem etapa Traian Băsescu

Deputatul PDL a afirmat că etapa Traian Băsescu se încheie, promovarea femeilor în partid făcând parte din etapa actualului președinte.

Avem o competiție de alt tip. La noi se candidează pe programe. Discuțiile cu membrii, cu delegații sunt extrem de importante. Vom avea la congres 5.000 de oameni. Mai puțin contează cine ce etapă istorică reprezintă. Suntem într-o etapă ce are unicitatea ei. Băsescu a venit într-un moment în care s-a încheiat etapa Petre Roman. Și acum încheiem o etapă, etapa Traian Băsescu. Suntem pe picioarele noastre, dacă ne-am racordat la omul care a dus partidul în glorie, acum trebuie să regândim partidul. Nu mai discutăm de un partid de lider”, a declarat Anastase.

Îmi doresc să continuăm dialogul cu președintele. Traian Băsescu a fost un lider care tot timpul a încercat să genereze alte curente. Promovarea femeilor în partid e o etapă legată de Traian Băsescu, promovarea oamenilor din administrația locală e o alta, ca și democratizarea partidului în interior. Etapa de acum înseamnă instituționalizarea partidului pe piloni diverși. Toate partidele vor trece prin această etapă”, a explicat Anastase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri