Confesiunile soţiei lui Lech Walesa. Danuta Walesa a lansat o carte la Bucureşti

Data publicării:
walesa captura

Danuta Walesa, tânăra născută într-un sat din Polonia, devine la 21 de ani soția viitorului preşedinte Lech Walesa, cu care va avea opt copii, patru băieţi şi patru fete.

Cartea „Visuri şi secrete" urmăreşte etapele vieţii de familie alături de omul care a rămas în istorie ca marele lider anticomunist al Poloniei.

„Este cartea principalului personaj secundar, dacă îmi daţi voie să spun, care atunci când face parte din principalul portativ, dintr-un portativ istoric, pune într-o lumină mai adevărată personajul istoric principal. Este cartea unei persoane demne, integre, simple, care nu asumă agenda marii transformări”, a comentat jurnalistul Emil Hurezeanu.

Danuta Walesa a mărturisit că nu i-a fost frică niciodată, chiar dacă presiunea autorităţilor comuniste asupra familiei a fost imensă.

„Uneori, m-am simţit deznădăjduită, dar mai degrabă din cauza unor eşecuri, nu ca o stare generală. Eu sunt idealistă. În 1989, când au început transformările, eu am vrut ca oamenii să muncească împreună, dar nu s-a putut. Atunci m-am simţit un pic deznădăjduită, dar nu lipsită de speranţă”, povestește ea.

Soţia liderului polonez spune că toate greutăţile şi renunţările au fost răscumpărate de momentele fericite.

„ Sunt mulţumită de familia mea şi de faptul că suntem cu toţii împreună”, spune Danuta Walesa.

Farmecul vieţii de familie, în vremuri tihnite sau tulburi, transpare din fiecare pagină.

Danuta Walesa a împlinit anul acesta 65 de ani şi are 12 nepoţi. Mărturia sa nu este prima scriere biografică a cuplului.

În 2011, a apărut în limba română şi autobiografia lui Lech Walesa, „Drumul spre adevăr”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri