Coronavirus | Un chinez a speriat medicii de la Pantelimon: S-a prezentat la spital pentru că se simţea rău

Data publicării:
HONG KONG, CHINA - JANUARY 22: A patient is transferred by an ambulance to the Infectious Disease Centre of Princess Margaret Hospital on January 22, 2020 in Hong Kong, China. Hong Kong reported its first two cases of Wuhan coronavirus infections as the number of those who have died from the virus in China climbed to seventeen on Wednesday and cases have been reported in other countries including the United States,Thailand, Japan, Taiwan and South Korea. (Photo by Anthony Kwan/Getty Images)
Foto: arhivă GettyImages

Un chinez s-a prezentat, luni, la Spitalul Pantelimon din Capitală pentru că se simțea rău. Testele rapide au indicat faptul că bărbatul nu are coronavirus, însă el a fost trimis la Institutul „Matei Balş” pentru investigaţii amănunţite, potrivit Mediafax.

Bărbatul a anunţat că în luna decembrie a venit, din China, în România.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.770 la nivel mondial. Până în ărezent, în lume au fost înregistrate 71.204 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus.

Ministrul Sănătății Victor Costache a afirmat, joia trecută, că momentan pe teritoriul României nu există niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus. El a adăugat că oricine vine în țară dintr-o zonă unde există epidemie de coronavirus este automat băgat în carantină.

Acesta a mai spus că, potrivit protocolului, primele 10 cazuri vor fi tratate la Spitalul Matei Balș.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri