Sari la conținut

"Corupţia ucide": În 16 decembrie încurajăm lumea din întreaga ţară să se alăture protestelor din Bucureşti

Comunitatea „Corupţia ucide” cheamă la proteste ample în Bucureşti. În acest sens, a fost creat un eveniment pe Facebook, prin care „încurajează lumea din întreaga ţară” să se alăture protestelor din Bucureşti, sâmbătă, 16 decembrie. Ulterior, evenimentul a fost anulat.

ACTUALIZARE. Evenimentul anunțat de „Corupția Ucide” a fost anulat.


„Sâmbătă încurajăm lumea din întreaga ţară să se alăture protestelor din Bucureşti. Strada contra guvernului+parlamentului.
Ce vrem. Renunţarea la modificarea legilor justiţieiei. Nu mai faceţi experimente fiscale, care riscă să ne bage, ca şi ţară, în faliment.
Nu dăm înapoi”, potrivit anunţului postat pe pagina evenimentului.

Protestul este anunţat pentru intervalul 14.00 – 21.00.
„Este posibil cateodata sa existe persoane recalcitrante şi agenţi provocatori, care vor încerca să creeze tensiuni şi să provoace reacţia forţelor de ordine. Cum ne protejam si cum facem sa avem parte de un protest civilizat:
1. Nu afişam un comportament agresiv faţa de jandarmi sau faţă de alţi demonstranţi.
2. Nu încurajam comportamentul violent al celorlalţi demonstranţi.
3. Dacă observam un comportament abuziv sau violent al unor demonstranţi sau al forţelor de ordine, il înregistram cu ajutorul telefonului.
4. Nu strigam sloganuri obscene.
5. Părăsim temporar demonstraţia, pentru a ne hidrata, încălzi sau odihni. Revenim cu grijă la demonstraţie.
6. Suntem calmi şi solidari. Aducem la protest colegi, prieteni şi membri ai familiei.
7. Vorbim cu oamenii necunoscuţi din jurul nostru. Un protest este o modalitate buna de a socializa si a face schimb de idei.
8. Daca un idot/grup de idioti incep sa arunce cu obiecte spre cladiri/fortele de ordine ca sa faca scandal, toata lumea se lasa in jos, astfel incat acei idioti care vor sa cauzeze scandal, sa fie super vizibili. Cand toata lumea sta jos ghemuita, orice idiot care arunca cu o sticla o sa fie la fel de vizibil ca si Mona Lisa. Deci strategia lui de a face scandal o sa eșueze”, sunt regulile pe care sunt îndemnaţi protestatatarii să le urmeze.