Crin Antonescu pregăteşte noi excluderi din partid

Data publicării:
3 2001antonescu-41817

Primul vizat este primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Acesta a avut un conflict deschis cu liderii partidului în timpul campaniei electorale, după ce a refuzat să-i susţină pe doi dintre candidaţii PNL la alegerile parlamentare. Cătălin Cherecheş nu a fost însă singurul liberal care a lansat critici la adresa conducerii centrale a PNL.

Călin Popescu Tăriceanu, de exemplu, a denunţat lipsa unei viziuni economice a partidului şi a vorbit despre o obsesie a lui Crin Antonescu pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Mai mult, fostul preşedinte liberal a lăsat să se înţeleagă că ar putea candida la prezidenţialele din 2014, lucru ce ar afecta direct poziţia actualului lider al partidului, care a anunţat în repetate rânduri că el va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni. Călin Popescu Tăriceanu ar fi al treilea preşedinte PNL exclus din partid, după ce el însuşi i-a dat afară pe predecesorii săi, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan.

Un alt critic constant al lui Crin Antonescu a fost Ludovic Orban. După ce a spus şi el că actualul lider PNL nu este candidatul partidului la prezidenţiale, fostul prim-vicepreşedinte liberal a criticat dur Guvernul Ponta.

Din grupul dizidenţilor liberali mai fac parte şi Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu, pe care liderul PNL i-a demis de la conducerea organizaţiei Bucureşti chiar înainte de alegeri.

Şirul excluderilor din Partidul Naţional Liberal a început însă chiar înainte de Crăciun. Prima victimă a fost Adriana Săftoiu, căreia i s-au reproşat atacurile lansate la adresa lui Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri