Sari la conținut

Cristian Tudor Popescu: „Traian Băsescu are impresia că vorbește cu tâmpiți”

Vrea să își apere mandatul. Mandatul său este atacat în acest moment în primul rând de doamna Udrea. Dacă Udrea se dovedește cinstită, înseamă că DNA, SRI și Parlamentul sunt corupte. Și acum plusează cu fratele său, că e o înscenare. Înscenare făcută de cine? Nu sunt în stare organele statului să își dea seama că e o înscenare? Organele reformate de dânsul? În oricare clipă Traian Băsescu este în contradicție cu sine. Udrea și Cocoș sunt persoanele cele mai apropiate de domnul Băsescu, era partenerul de șpriț al domnului Băsescu la Predeal. Mandatul său e atacat de persoane dintre cele mai apropiate lui.

Este din nou acea fascinantă credință că vorbește cu tâmpiți. Primești o informație de siguranță națională. Șeful SRI comandă unui interlop, Cocoș, să dea 500.000 unui anume Ghiță de la o televiziune. Lași o astfel de informație fără urmări? De ce nu a sesizat comisia parlamentară? Asta a spus că face, transmite la instituții. De ce nu a făcut asta? Cum poate să spună asemenea tâmpenie? A păstrat-o pentru memorii?

Ce vedem acum, acțiunile prin care sunt atinse marile vene de corupție – nu era posibil acum 10 ani. Traian Băsescu e ca de obicei un personaj oximoronic. A creat cadrul pentru ca justiția să-şi poată face datoria, dar e incapabil să se desprindă de scheletele lui, la vedere. E incapabil să se desprindă de ele.”