Daciada, celebră competiţie din perioada comunistă, va fi resuscitată de Ministerul Tineretului şi Sportului

Data publicării:
1-53513

„Vom încuraja cât mai multe competiţii şcolare şi vom merge până la a reface competiţiile şcolare. Poate nu copiind modelul de dinainte de 1989, dar era un model la care ne uităm cu nostalgie. Nu ştiu dacă se va numi Daciada, dar va fi ceva în genul acela. Toţi şcolarii, toţi tinerii care vor face sport vor avea astfel şi cadru de manifestare şi locuri de manifestare.

Şi sunt bucuros să vă anunţ că din toamnă vom asista la reluarea unei tradiţii bune a sportului şcolar şi de tineret pe care România l-a avut până nu de mult. În afară de faptul că astfel lărgim baza de selecţie a federaţiilor, scopul nostru este acela de a convinge tinerii să facă mişcare”, a spus ministrul.

Nicolae Bănicioiu a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă organizată la sediul Federaţiei Române de Fotbal cu ocazia lansării Cupei Ministerului Educaţiei Naţionale la fotbal, scrie Mediafax.

Din toamnă, elevii vor face mai multe ore de educaţie fizică

Ideea vine la scurt timp după ce, alături de ministrul Educaţiei Naţionale Remus Pricopie, Nicolae Bănicioiu a anunţat că ia în calcul dublarea numărului de ore de educaţie fizică în şcoli şi crearea unui spaţiu de două ore pe săptămână dedicate competiţiilor sportive interşcolare. Ordinul ministerial referitor la dublarea numărului de ore de educaţie fizică şi sport va fi semnat cel mai târziu luni, a anunţat ministrul de resort în conferinţa de presă de joi.

Au existat critici, iar una dintre acestea e legată de infrastructură, care este insuficient dezvoltată la nivelul şcolilor”, a precizat Nicolae Bănicioiu. „Dar la un moment dat trebuie transmis un semnal. Guvernul a decis să investească în sport şi acesta este un semnal şi pentru autorităţile locale şi către Ministerul Educaţiei.

Noile măsuri vor fi puse în aplicare începând cu 15 septembrie 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri