David Cameron, vizită oficială la București

Data publicării:
02 iohannis cameron InquamPhotos Octav Ganea

Foto: Inquamphotos.com / Octav Ganea

ACTUALIZARE 18.30 Premierul britanic David Cameron a ajuns astăzi la Bucureşti în turneul în care vrea să negocieze o nouă relaţie între ţara sa şi Uniunea Europeană. Cameron a discutat atât cu premierul Dacian Cioloş, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Le-a vorbit oficialilor români despre planurile guvernului de la Londra de a îngrădi accesul cetăţenilor europeni la ajutoarele sociale britanice.


ACTUALIZARE 17:30 Klaus Iohannis și David Cameron au susținut o conferință de presă comună la Palatul Cotroceni.

Marea Britanie este unul dintre partenerii noștri importanți, de care ne leagă un parteneriat strategic. În discuțiile purtate astăzi ne-am propus aprofundarea acestui parteneriat pe diverse paliere. Considerăm că dimensiunea militară și de securitate a cooperării dintre România și Marea Britanie joacă un rol major, mai ales pe fondul de securitate actual, complex și marcat de confruntări. Este în interesul celor două țări consolidarea acestei colaborări la toate nivelurile”, a spus Klaus Iohannis.



Actualizare 16:40. David Cameron a ajuns la Palatul Cotroceni pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis. Premierul britanic face un turneu în statele UE până la data când în Marea Britanie va avea loc un referendum privind rămânerea în Uniunea Europeană. Marea Britanie dorește obținerea unor derogări de la legislația europeană.

Actualizare 16:00. Oficialul britanic a discutat circa o jumătate de oră cu omologul său român.

Premierul Dacian Ciolos a afirmat că România dorește rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, precizând că acest lucru ar fi benefic pentru ambele părți: atât pentru Londra, cât și pentru Bruxelles.

„România în mod clar a afirmat deja: dorim rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, e un lucru atât în interesul Marii Britanii, cât și al Uniunii Europene. În mare parte, pornim cu o abordare pozitivă a punctelor puse în discuție de către Regatul Unit al Marii Britanii”, a declarat Dacian Cioloș în cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene.

Foto: gov.ro

El a adăugat că la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare Regatul Unit al Marii Britanii va face câteva propuneri de „reformare sau de adaptare a modului de funcționare a Uniunii Europene” în contextul în care Londra pregătește un referendum legat de rămânerea sau părăsirea UE.

Citiți și David Cameron a depus o coroană de flori la clubul Colectiv


David Cameron discută la această oră cu Dacian Cioloș. Acesta a fost întâmpinat în holul Palatului Victoriei, iar premierul român a promis că îi va prezenta sediul guvernului după discuții.

La 16:45 va merge și la Cotroceni, pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, oficialii neanunțând care este tema acestei discuții.

Vizita premierului britanic are loc însă cu puțin timp înainte de Consiliul European de la Bruxelles, ce va avea loc săptămăna viitoare între 17 si 18 decembrie, unde se va discuta despre problema migranților.

Săptămăna trecută premierul britanic a vizitat și Bulgaria, iar în România este prima vizită în calitate de premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri