Deratizare la Aiud. Un pacient a filmat şoarecii care mişună în spital

Data actualizării: Data publicării:
spital aiud

Deratizarea începută la Spitalul TBC din Aiud nu pare să-i deranjeze prea tare pe şoarecii care s-au instalat confortabil în saloane, alături de pacienţi. O nouă filmare, realizată în salonul unde bolnavii au fost mutaţi după ce problema a devenit publică, demonstrează că rozătoarele nu se dau duse cu una cu două. În acest timp, conducerea spitalului anunţă că pregăteşte o reabilitare de amploare.

30 de bolnavi internaţi la Spitalul TBC din Aiud n-au scăpat de şobolani, chiar dacă au fost transferaţi în alte saloane. Imaginile au fost filmate de acelaşi pacient care a dezvăluit iniţial problema.

Managerul spitalului spune că deratizarea e în plină desfăşurare.

Vasile Vultur - manager la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: „Am mers pe toate saloanele şi am găsit şi vii şi moarte, dar am consultat un specialist în domeniu şi ne-a confirmat că dacă după 7 zile se constată că mai sunt în viaţă se reia acţiunea de deratizare.”

Şefii spitalului au acum planuri mari. Vor ca după deratizare, să reabiliteze toate saloanele.

Manager: „Faianţa va fi dată jos, pentru că se pare că şi după faianţă au cuibul, va fi dat corpul jos, instalaţia de apă va fi schimbată şi sperăm să scăpăm de goange”.

Alexandru Sinea - director DSP Alba: „O să fie o acţiune de recontrol a inspectorilor sanitari după finalizarea deratizării să vedem dacă ceea ce am cerut noi s-a şi pus în practică”.

DSP Alba a închis, miercuri, temporar, o secţie a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, după ce pacienţii s-au plâns că sunt şoareci şi insecte în saloane. Spitalul a fost amendat cu 5.000 de lei şi obligat, pe lângă deratizare, să monteze uşi cu plase metalice la terase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri