Emil Hurezeanu, despre proiectul Nabucco: „Traian Băsescu merită toate felicitările”

Data publicării:
hurezeanu-1

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat acest subiect în emisiunea „Jurnalul de seară” și a precizat că Traian Băsescu este președintele României care s-a „bătut cel mai mult” pentru ca proiectul Nabucco să se realizeze.

Ce puteam face mai mult? Domnul Băsescu a fost, în una din ultimele sale vizite în străinătate, în Azerbaidjan. Băsescu merită toate felicitările pentru că a susținut această cauză în ultimii opt-nouă ani de când este președinte. Este o cauză a fostului președinte Emil Constantinescu. Pentru prima oară s-a pus problema la începutul anilor 90. Cauzele astea, ale traseelor alternative, care să aducă gaz din afara Rusiei și să vină și spre noi și care să ne întărească și legăturile strategice cu puterile occidentale au fost ale tuturor președinților. Băsescu cred că s-a bătut cel mai tare”, a spus Emil Hurezeanu.

Suntem între două câmpuri de forțe și nu putem influența prea mult, decât prin foarte multă abilitate, inteligență și simț al oportunității. S-ar putea ca acum, câmpurile de forțe să fi avut un rol determinant în cazul Nabucco Vest și noi să stăm și să constatăm că ni s-a întâmplat asta. Nu ar fi prima oară”, a mai afirmat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri