Sari la conținut

Eroare cu repetiție. Mascații au greșit adresa și au dat năvală peste o bătrână

Poliţiştii din Buzău care joi dimineaţă fac percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală au descins la o altă adresă, pe mandatul primit de aceştia fiind scris greşit numărul locuinţei pe care trebuia să o percheziţioneze. Anchetatorii au intrat peste o femeie de 67 de ani, care s-a speriat, ei trebuind de fapt să percheziţioneze locuinţa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu.

mascati

ACTUALIZARE 12:10 - Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Buzău precizează, după ce poliţiştii care fac percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală au greşit o adresă, în loc să descindă la locuinţa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu intrând peste o femeie de 67 de ani, că „adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral”.

„Referitor la mandatele de percheziţie puse în aplicare în această dimineaţă de către poliţiştii buzoieni, care vizează persoane bănuite de evaziune fiscală, şi informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la greşirea unei adrese, precizăm că pentru fiecare locaţie în parte există mandate de percheziţie, doar că adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu.


 

Poliţiştii aveau mandat pentru a face o percheziţie pe strada Alexandru Sahia numărul 10 din municipiul Buzău, însă adresa era greşită, ei trebuind de fapt să descindă la numărul 10A.

Anchetatorii trebuia să percheziţioneze locuinţa lui Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, care deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău, el fiind şi preşedintele Pro Democraţia filiala locală.

Poliţiştii au intrat însă în locuinţa unei femei de 67 de ani, care s-a speriat şi a început să plângă şi care le-a spus că au greşit şi că Horaţiu Anghelescu locuieşte la casa de vizavi.

Ulterior, oamenii legii au plecat, mergând la locuinţa bărbatului vizat de percheziţii.

Citiți și:
Femeie la spital, după ce mascații au greșit adresa

Poliţiştii din Buzău fac, joi dimineaţă, 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi din Capitală, bănuite de evaziune fiscală, anunţă Poliţia Română.

Un număr de 19 percheziţii au loc în municipiul Buzău, patru în Bucureşti şi câte două în Vrancea şi Suceava.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar - bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite, precizează reprezentanţii Poliţiei.

Cele patru persoane ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal TVA şi diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, mai arată reprezentanţii Poliţiei.

Sursa: News.ro