Sari la conținut

EXCLUSIV. Prima reacție a Ambasadei Israelului în scandalul spionării Laurei Kovesi

Laura Codruţa Kovesi - FOTO Agerpres

„Ambasada Statului Israel dorește să clarifice - referitor la situația făcută publică azi de mass-media din România - faptul că autoritățile israeliene nu sunt implicate în acest caz. Dorim să subliniem că ancheta îi vizează pe angajații unei companii private care nu are legătură cu vreo instituție de stat israeliană”, se spune în comunicatul reprezentanței diplomatice.   

Black Cube arată, potrivit cotidianului Times of Israel, că doi angajați au fost arestați: Ron Weiner și David Geclowicz. Însă, în cazul celor doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus, compania susține că informațiile privind investigarea acestora este falsă.

Potrivit sursei citate, compania spune că angajații săi se ocupau cu investigarea unor acuzații de fapte de corupție din Guvernul României.

Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupție în interiorul Guvernului și în agențiile sale. În timpul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit informații importante”, se arată în comunicatul companiei.

Citiți și:

Black Cube: Angajații noștri adunau dovezi privind fapte de corupție, în numele unor „parteneri guvernamentali”

DIICOT: Foștii agenți Mossad care o spionau pe șefa DNA, arestați încă din 3 aprilie