Sari la conținut

Fanfară în cinstea unui excavator. O comună din Galați a sărbătorit achiziția unui utilaj performant

Utilajul, decorat cu steagul României şi cel al UE, şi împodobit cu un şnur de Mărţişor, a defilat pe ritmuri de fanfară adusă special de la Bârlad, pentru marele eveniment. Maşinăria a costat 125.000 de euro, bani europeni.

O fanfară adusă special în comună, le-a dat de ştire oamenilor că trăiesc un moment istoric.

„Comuna Oancea a primit un frumos mărţişor şi anume un utilaj multifuncţional buldoexcavator, marca Jisibi 4 CX, cu un consum foarte mic”, spune Victor Chiriloaie, primarul comunei.

Pătrunşi de importanţa momentului, membrii fanfarei au continuat să intoneze partituri solemne în faţa primăriei, fără să-şi ia ochii de la utilaj.

Dacă unii localnici au venit să vadă ce-i cu atâta zarvă pe uliţele comunei, alţii au renunţat la atitudinea solemnă şi chiar la o parte din haine.

Primarul spune că era neapărată nevoie de acest buldoexcavator performant. „Pe teritoriul comunei se petrec diferite fenomene meteorologice sau calamităţi naturale, inundaţii, înzăpeziri, viscole”, precizează Victor Chiriloaie.

Problema persoanei care va manevra utilajul a fost rezolvată într-un mod iscusit, tot de edil.

„Un om din cadrul primăriei, prin cumul de funcţii, să exploateze acest utilaj cu mare atenţie, deoarece suma pe care am achitat-o pentru acest utilaj este destul de mare”, spune acesta.

Banii au fost achitaţi din bugetul primăriei, dar urmează să fie recuperaţi din fonduri europene.

Pe aceeași temă