Fraude bancare. Liviu Popa: Am confirmare de la DIICOT că numele meu nu apare nicăieri

Data publicării:
13122012 20popa-38452

Numele fostului șef al Poliției Române,Liviu Popa,destituit de fostul ministru de interne Ioan Rus, iar în prezent șef al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, ar apărea în interceptările telefonice anexate de procurori la dosar.

Zeci de percheziţii de amploare au avut loc miercuri încel mai mare dosar de fraudăbancară din țara noastră, în care prejudiciul ar fi de 85 de milioane de euro. Procurorii DIICOT susţin că 58 de persoane, între care șapte directori şi șase funcșionari din două bănci, patru notari şi mai multi oameni de afaceri influenţi ar fi facut parte dintr-o rețea care lua credite bancare ilegale.

Nume importante apar în legătură cu acest dosar. Membrii rețelei se lăudau că au sprijin la vârful structurilor de control ale statului. În discuțiile dintre membrii rețelei fraudelor bancare apar și numele fostului ministru de interne, Vasile Blaga, și al fostului şef a poliției, Liviu Popa.

Liviu Popa: „Joc murdar”

Fostul șef IGPR a declarat la Digi24 că este vorba despre o „eroare” și un „joc murdar”. „Vă asigur că nu am niciun fel de implicare”, a spus Liviu Popa, precizând că are și o confirmare de la DIICOT că numele său nu apare în dosar. Popa spune că informația a fost „aruncată presei” și este „falsă și minicinoasă”.

„Este regretabil că în România anului 2012 se întâmplă o astfel de eroare, aș putea spune,să nu o numesc altfel. Vreau să vă asigur că nu am niciun fel de implicare în acest dosar, vreau să vă asigur că nu cunosc niciun fel de directori de bănci sau oameni de afaceri, că nu am fost implicat în niciun fel în obținerea unui credit la vreo bancă din România. Mai mult decât atât, am confirmarea de la DIICOT că numele meu nu apare nicăieri în acest dosar și că nu este altceva decât o informație tendențioasă care a fost aruncată presei, în ce mă privește. Vă asigur că totul este un joc murdar, nu sunt nici măcar curios de unde este, dar încă o dată, este păcat că în anul 2012, în România, încă se mai întâmplă așa ceva”, a declarat Liviu Popa la Digi24.

Întrebat cine s-ar putea face vinovat de acest joc murdar și mai ales de ce, Liviu Popa a răspuns: „În primul rând sunt cei care au lansat această informație mincinoasă, este o informație falsă și cred că dator să spună cine a lansat această informație falsă este... cei care au prezentat-o, trebuie să vină de la cei care au prezentat-o. Este regretabil, încă o dată, îmi pare rău, dar vă asigur că nu am niciun fel de legături în ce privește această cauză”, a subliniat fostul șef al Poliției române.

Și Vasile Blaga a negat, la Digi24, orice implicare în acest dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri