Garden Party la Palatul Elisabeta, de Ziua Regalității

Data publicării:
garden party

Petrecerea de Ziua Regalităţii a început, ca în fiecare an, cu intonarea imnul regal şi cu apariţia Familiei Regale în balcon. A urmat un spectacol susţinut de fanfara Besaglieri din Italia.

Membrii Familiei Regale au coborât apoi în grădină, unde au făcut poze şi au stat de vorbă cu invitaţii.

Spaţiul aerian de deasupra Palatului a fost survolat de trei aparare de zbor ale formaţiei Iacării Acrobaţi.

6.000 de simpatizanţi ai monarhiei au venit din toată ţara, dar şi din Republica Modova. Printre invitaţi, şi numeroase personalităţi din lumea sportului şi politicieni.

„Toate aceste evenimente mă fac să mă simt altfel şi mi-aş dori să mă simt aşa în fiecare zi”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

„Am venit special în România. Am fost invitat la această festă şi ştiam că de 60 şi ceva de ani.... Şi atunci am venit imediat”, a spus tenorul Vasile Moldoveanu.

Invitaţii au respectat întocmai regulile Casei Regale cu privire la ţinută.

Şi în acest an, petrecerea din curtea Palatului Elisabeta a avut un dress-code clar pentru doamne: rochie de zi şi pălărie.

Anul acesta a fost pentru prima dată după aproape şapte decenii, de când a fost înlăturată monarhia, când 10 mai a fost sărbătorită ca o zi naţională.


La Garden Party participă Principesa Margareta, Principele Radu, Principesa Maria şi Principele Nicolae. Evenimentele care marchează Ziua Regalităţii au început încă de joi.

Deşi Garden Party se ţine pentru a şasea oară, astăzi este pentru prima dată când ziua de 10 mai, Ziua Regalităţii, este zi naţională, în urma unei decizii luate în aprilie de parlamentari.

Un comunicat al Casei Regale dat publicităţii zilele trecute spunea că României i-au trebuit 67 de ani şi 112 zile pentru a reveni la sărbătoarea naţională de 10 mai.

Reprezentanţii Palatului Elisabeta au anunţat şi un cod vestimentar: pălărie şi rochie de zi pentru doamne.

După ce au stat la balcon vreme de 15 minute pentru a saluta mulţimea, membrii familiei regale au coborât printre invitaţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri