Video Incendiu puternic lângă Capitală. ISU: Flăcările au afectat o suprafață de 350.000 de metri pătraţi

Data actualizării: Data publicării:
incendiu
Foto: Captură video Digi24

Două incendii masive au izbucnit, sâmbătă, în apropiere de București. Au ars 35 de hectare de vegetație uscată la Buftea. Pentru că focul a ajuns în apropierea căii ferate, circulația trenurilor a fost blocată pentru o perioadă. Alte 4 hectare de vegetație uscată au fost distruse la Glina. A existat riscul ca incendiul să cuprindă și locuințele din apropiere.

ACTUALIZARE 21:15 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, sâmbătă, că circulaţia feroviară a fost reluată pe Magistrala 1000, la kilometrul 14, în localitatea Buciumeni, judeţul Ilfov, incendiul de vegetaţie fiind lichidat.

Sursa citată precizează că circulaţia rutieră pe DN 7 nu a fost afectată.

ACTUALIZARE 20:50 Pompierii acţionează în prezent pentru lichidarea ultimelor focare ale incendiului de vegetaţie uscată din zona localităţii Buftea, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Potrivit sursei citate, se redimensionează obiectivul, la faţa locului urmând să rămână 6 autospeciale de stingere.

În urma incendiului care a afectat o suprafaţă totală de aproximativ 350.000 de metri pătraţi nu au fost înregistrate victime.

ACTUALIZARE 18:00 La fața locului intervin 16 autospeciale de stingere şi două ambulanţe SMURD, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Conform sursei citate, din cauza vântului, incendiul s-a apropiat de calea ferată, iar în acest moment se lucrează pentru localizare şi lichidare, scrie Agerpres. 

ACTUALIZARE 16:35 Circulaţia feroviară este oprită pe Magistrala 1000, la kilometrul feroviar 14, localitatea Buciumeni, judeţul Ilfov, din incendiului de vegetație, care afectează vizibilitatea, informează Centrul Infotrafic din IGPR, potrivit News.ro. 

Știrea inițială

Incendiul a izbucnit pe un teren amplasat pe strada Revoluţiei din localitatea Glina. Cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă intervin, sâmbătă, la faţa locului, au declarat, sâmmbătă pentru News.ro, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

 

Focul se manifestă pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, iar în urma incendiului nu au fost raportate victime. La ora transmiterii acestei ştiri acţiunea de lichidare a incendiului este în desfăşurate. Nu a fost stabilită, deocamdată, cauza izbucnirii focului.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri