Klaus Iohannis, diasporei din Franţa: Ce s-a întâmplat în noiembrie la vot nu mai trebuie să se întâmple

Data publicării:
amicul klaus iohannis-1

Preşedintele Iohannis a ţinut să mulţumească reprezentanţilor comunităţii românilor din Franţa pentru participarea la recepţie.

Vă spun acest lucru şi în numele soţiei mele care mă însoţeşte astăzi, dar şi în numele delegaţiei mele cu care am venit astăzi la Paris. Vă mărturisesc că este, pentru mine, un moment plin de emoţie. Emoţia întâlnirii cu oameni de care mă leagă o relaţie specială, vorbesc de dumneavoastră şi de mine”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a menţionat că şi-ar fi dorit să cunoască pe cât mai mulţi dintre românii care trăiesc şi muncesc în Franţa şi şi-a exprimat speranţa că o va face în timp şi cu alte ocazii.

Vă rog să le transmiteţi tuturor compatrioţilor noştri cu care vă întâlniţi aprecierea şi respectul meu. Legătura specială cu românii din diasporã nu este dată numai de votul din 16 noiembrie în sine, ci de ceea ce a stat în spatele lui. Şi anume patriotism, spirit civic, conştiinţa libertăţii şi a puterii de a decide prin vot, maturitate. Românii nu sunt un popor tăcut şi resemnat, ci o naţiune puternică şi conştientă, cu aspiraţii. Aceste aspiraţii, împărtăşite şi de românii din diaspora, şi de cei de acasă, am privilegiul să le reprezint şi datoria să le împlinesc. Ştiu aceste lucruri şi le am mereu în minte în exercitarea mandatului meu”, le-a spus Klaus Iohannis românilor din Franţa, în aplauzele celor prezenţi la Ambasada română la Paris.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri