Sari la conținut

Klaus Iohannis, mesaj la Ziua Unirii Principatelor: "Şi atunci politica era plină de scandaluri şi divergenţe"

 

FOTO: Facebook Klaus Iohannis

ACTUALIZARE 12.00. Klaus Iohannis a susţinut un discurs în Piaţa Unirii din Iaşi în care a făcut apel la responsabilite politică, în an electoral.

Urmează un an în care clasa politică are şansa de a se reconecta la aşteptările cetăţenilor, de a restabili încrederea oamenilor în clasa politică.

Cred că cetăţenii noştri îşi doresc de la politicieni lucruri simple: să se ţină de cuvânt, să respecte legile.

Partidele au ocazia să probeze că au înţeles aceste lucruri prin normele de conduită, oamenii propuşi în competiţiile politice. Cei care se vor antrena în bătăliile electorale trebuie să-şi amintească că avem acelaşi obiectiv: binele oamenilor pe care îi reprezentăm.

Vocea mea se va face auzită în tot acest an, nu pentru a intra în campanie, ci pentru a vorbi de înnoirea clasei politice şi pentru schimbarea modului de a face politică.

Avem nevoie de oameni noi care să înţeleagă că nu putem continua înşelând speranţele oamenilor”, a spus Klaus Iohannis.


 Evenimentul este programat să înceapă în jurul orei 10.00 cu un moment folcloric.

Partea oficială este programată de la 11.30. Preşedintele Klaus Iohannis va susţine un discurs la 11.45.

România s-a născut la Iași!Iată programul evenimentelor organizate sâmbătă, 23 ianuarie 2016:Locul: Sala Vasile...

Posted by Primăria Municipiului Iași on 23 Ianuarie 2016

La Iaşi va veni şi premierul Dacina Coloş, care va fi însoţit de o parte din miniştrii cabinetului pe care îl conduce.

Şi preşedintele Camerei Deputaţuilor, Valeriu Zgonea, va fi prezent.

Brăduții care au fost împodobiți în timpul iluminatului festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă și-au schimbat „menirea”...

Posted by Primăria Municipiului Iași on 21 Ianuarie 2016

În Piaţa Unirii din Iaşi au început să se adune oamenii dornici să ia parte la acest eveniment sărbătorit cu fast la Iaşi, în fiecare an.

Pentru aşa oaspeţi de seamă, autorităţile locale s-au pregătit intens. Aproape 200 de angajaţi ai Primăriei Iaşi au măturat ieri spaţiul din Piaţa Unirii şi au curăţat mozaicul cu mopurile. Au împodobit brazii cu tricolor şi au legat ornamentele cu sârmă, ca să nu dispară peste noapte.  

În timp ce câţiva angajaţi ai primăriei spălau de zor cu mopul mozaicul din Piaţa Unirii, alţii încălzeau strada pentru a reface marcajul din piaţă. 

Nici statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza nu a scăpat: a fost curăţată cu apa caldă.

La Iaşi, oraşul care se tranformă în capitala României în fiecare an pe 24 ianuarie, atunci când sărbătorim Unirea Principatelor Românie, este mare agitaţie în aceste zilei. Se fac pregătiri pentru sărbătoare şi nu a scăpat nici măcar statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Citiţi şi

157 de ani de la Unirea lui Cuza. Lecţii peste timp

Pentru sărbătorirea a 157 de ani de la Mica Unire, Primăria Iaşi a alocat 100.000 de lei. 20.000 de lei vor costa cele 5.000 de plăcinte care vor fi împărţite participanţilor la sărbătoare.  

Pe aceeași temă