Klaus Iohannis se întâlnește cu Mugur Isărescu

Data publicării:
Klaus Iohannis conferinte de presa - presidency 3 -1

Întâlnirea de mâine dintre Klaus Iohannis şi Mugur Isărescu ar putea fi decisivă pentru Codul Fiscal adoptat recent de Parlament. Surse politice au declarat că şeful statului va lua o decizie în urma discuţiei cu guvernatorul BNR, cel care îi va explica dacă bugetul statului poate suporta, de anul viitor, pachetul de măsuri de relaxare fiscală. Oficial, nu au fost anunțate, deocamdată, soluţii de acoperire a minusului de 12 miliarde de lei, un gol provocat de noile prevederi din Cod Fiscal.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să ia o decizie în privinţa promulgării Codului Fiscal până marţi. În cazul în care are dubii, există două căi de atac pe care preşedintele le are la dispoziţie: să meargă la Curtea Constituţională sau sa îl trimită în Parlament, pentru reexaminare.

Codul Fiscal prevede, printre altele, reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea celebrei „taxe pe stâlp” şi a supraaccizei la carburanţi, precum şi scăderea impozitului pe dividende. De asemenea, permite primăriilor să majoreze cu 50% taxele locale, în timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate creşte cu 500%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri