Sari la conținut

Ministrul de Externe, după avertismentul Rusiei: România nu se simte intimidată de aceste amenințări


Actualizare 13.00. Premierul Victor Ponta a postat, pe pagina de Facebook, un mesaj în care spune că susține „poziția exprimată de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu”.


Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a comentat așa-zisul avertisment al Rusiei pentru România, precizând că este vorba de „protecția aliaților de pe flancul estic”. „Este vorba de protecția aliaților de pe flancul estic în urma a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, în Crimeea, în urma susținerii de către Federația Rusă a separatiștilor ruși din estul Ucrainei. Este vorba despre măsuri de reasigurare și de protecție ca reacție la o anumită atitudine asertivă, agresivă a Federației Ruse”, a declarat Bogdan Aurescu

Prin urmare Federația Rusă nu poate să invoce aceste măsuri de protecție a aliaților de pe flancul estic, a precizat Bogdan Aurescu, menționând că acestea „sunt reacții la atitudinea Federației Ruse în Ucraina. Ca justificare pentru a adresa amenințări mai mult sau mai puțin voalate către aliații din flancul estic. România nu se simte intimidată de aceste amenințări!”, a conchis Bogdan Aurescu

Reamintim că Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Externe a spus că această „consolidare a forţelor NATO în Europa de Est este un pas fără precedent, care încalcă toate acordurile existente”. 

Victor Ponta răspunde „fff clar” MAE rus

Guvernul este foarte conştient că deciziile sale sunt cele mai bune pentru România şi parteneri, spune premierul Victor Ponta reacţionând la avertismentul MAE rus. „Un răspuns fff clar - DA, suntem conștienți că deciziile noastre sunt cele mai bune pentru România și partenerii noștri!!”, scrie Victor Ponta pe Twitter.