Ministrul Liviu Dragnea cere, din nou, bani Guvernului pentru primării

Data publicării:
liviu dragnea mediafax-7

În ultimele două săptămâni, Guvernul a mai alocat pentru primari, prin două hotărâri distincte, fără să anunţe public, 23 de milioane de lei. Justificarea a fost că banii sunt necesari pentru cheltuieli urgente în sezonul rece.

Voi cere la Guvern o sumă pentru cheltuielile de care au nevoie diverse localităţi care au arierate sau care au probleme generate de sezonul rece. Vom vedea care este suma disponibilă. Necesarul este de 280 de milioane pentru a plăti arieratele generate de rectificarea negativă din toamnă”, a declarat Liviu Dragnea.

„Baronii” sunt nemulțumiți de banii primiți

Baronii locali încearcă să convingă autorităţile de la Bucureşti că au nevoie de mai mulţi bani anul viitor. Au sperat că odată cu începerea procesului de descentralizare, vor primi nu numai instituţii pe care să le administreze, ci şi fonduri mai multe, însă lucrurile stau altfel. Aşa că au venit în Capitală să discute cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea. Drumul bătut până la centru nu le-a adus nimic în plus.

Preşedinţii de consilii judeţene nu sunt de acord ca de anul viitor să acopere 25 la sută din banii alocaţi sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap.

„Observaţia lor legată de Ordonanța 103 pentru programele din domeniul protecţiei sociale a generat o reacţie nu tocmai fericită”, spune Liviu Dragnea.

Primarul Constanţei Radu Mazăre nu vrea să plătească din bugetul primăriei salvamarii, aşa cum ar rezulta în urma procesului de descentralizare.

„În marea descentralizare, plajele care sunt și urmează să fie reabilitate pe fonduri europene nu trec la autoritățilr locale și îmi băgau să platesc eu salvamarii. Păi de 12 ani îi plătiți voi, de la bugetul general, de ce să îi plătesc eu”, a precizat edilul Constanței.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Admoniţei este nemulţumit că Bugetul pe 2014 nu conţine bani şi pentru proiectele locale din judeţul său. „Am subliniat exact modurile în care se putea rezolva măcar amendamentul aeroportului”, spune acesta.

Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horia Uioreanu i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care i-a semnalat că instituţiile care ar trebui descentralizate sunt mai întâi „vandalizate” de actualii administratori. El susţinea că la Agenţia de Mediu se fac transferuri de automobile şi calculatoare spre direcţiile care rămân în subordinea ministerelor.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri