Nu poate justifica 93.000 de euro. Primarul din Clejani susţine că sunt încasări legale ale soţiei

Data publicării:
24112012 20clejani-35063

În 2010, inspectorii ANI au intrat la bănuieli în legătură cu Florin Nidelea, după ce i-au comparat veniturile declarate cu averea pe care şi-o trecuse în acte. Mai exact, între 2008 și 2010, familia Nidelea acumulase de circa şase ori mai mulţi bani decât salariile încasate de cei doi soţi. Abia anul acesta, însă, inspectorii Agenției de Integritate au sesizat ANAF. Acuzația: evaziune fiscală.

Potrivit ANI, „în perioada 18.06.2008 - 31.12.2010, NIDELEA FLORIN a realizat, împreună cu NIDELEA GHEORGHIŢA, soția acestuia, venituri salariale în cuantum de 74.777 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 465.032,50 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 390.255,50 Lei (aprox. 93.361 Euro)”.

Florin Nidelea are o explicație pentru cei aproape 100.000 de euro care le-au atras atenția inspectorilor: ar fi vorba despre încasări legale, făcute de firma soției sale, Gheorghița Nidelea.

„De câte ori am mers acolo, le-am dus documente justificative pentru cei, spun ei, 93.000 de euro. Aici e un război politic care l-am înţeles. Tranzacţia e făcută prin bancă. Nu e făcută cu valiza, cu sacoşa sau cu portbagajul. E făcută prin bancă”, a declarat pentru Digi24 primarul din Clejani, Florin Nidelea.

Locuitorii din Clejani îşi susţin primarul

Și locuitorii din Clejani cred în nevinovăţia primarului, pe care îl consideră un bun gospodar: Printre altele, și pentru că acesta ar fi plătit deszăpezirea de iarna trecută din propriul buzunar.

„A fost un primar foarte bun. În sat a făcut condiţii, ce-a promis aia a făcut: că ne face asfalt aicea în comună şi a făcut condiţii pentru toată lumea”, spune o localnică.

„Cu deszăpezirea a ajutat foarte mult. A fost o fată care a fost gravidă şI nu putea să ajungă la spital. A chemat intervenţii. A făcut tot posibilul de-a ajuns la spital”, relatează un localnic.

„Ne-a făcut asfalurile, a avut grijă de copiii noştri şi la şcoli, a făcut şi şcolile, a făcut şi grădiniţele, a făcut tot, tot, tot ce a fost posibil şi ne-a ajutat”, spune o femeie.

Acum, primarul și sătenii așteaptă controlul inspectorilor fiscali. Declaraţia de avere a primarului din Clejani va fi evaluată. Printre bunurile sale se numără şi casa în care acesta locuieşte împreună cu familia sa.

Familia Nidelea mai deţine un restaurant şi un supermarket. Ambele se află în Bragadiru şi sunt administrate de soţia primarului. Deocamdată, autoritățile fiscale nu au confirmat deschiderea unui dosar de cercetare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri