O polițistă și-a împușcat mama și copilul și apoi s-a sinucis

Data actualizării: Data publicării:
politista sinucigasa

Caz şocant în judeţul Gorj. O poliţistă din Târgu Jiu, aflată în concediu postnatal, şi-a împuşcat mama și copilul cu pistolul din dotarea soţului ei, tot poliţist şi el. Femeia s-a sinucis la scurt timp, cu aceeaşi armă. Bebelușul a fost dus la spital, dar a murit la scurt timp.

ACTUALIZARE. Din păcate, și bebelușul femeii a decedat la spital. Polițiștii spun că și copilul a fost împușcat.

ACTUALIZARE. Toate ipotezele sunt luate în calcul de polițiști, inclusiv varianta unei execuții sau o implicare a soțului, deși acesta este cel care a sunat la 112 și a spus că a descoperit cadavrele când s-a întors de la cumpărături.

Mama femeii a fost găsită în pat, într-o cameră, cu o rană în torace, iar polițista era căzută la ușa de la intrare, cu pistolul lângă ea și cu o plagă împușcată în cap. 

Și bebelușul femeii, în vârstă de șase luni, avea plăgi la cap, dar încă nu se știe dacă prin împușcare. 

Familia locuia de jumătate de an în Bălești și vecinii spun că nu au auzit certuri și păreau o familie model. 

În mod normal, arma din dotarea unui polițist se ține la domiciliu într-o cutie metalică, cu cheie, iar cheia trebuie ținută la deținătorul armei. Acum, anchetatorii încearcă să descopere cum a ajuns polițista să ia arma soțului și dacă a sustras cumva cheia. Ultima verificare a polițistului fusese făcută la începutul acestui an și s-a constatat că totul era în regulă și că arma era păstrată corect.

Femeia era angajată de 12 ani în Ministerul de Interne și ultima ei verificare psihologică fusese făcută în mai 2017.

(VIDEO. Medicul psihiatru Gabriel Diaconu explică ce este depresia postpartum)

(VIDEO. Liderul sindicatului polițiștilor, Dumitru Coarnă, face comentarii despre acest caz și explică ce ipoteze iau în calcul anchetatorii în astfel de situații)


Totul s-a petrecut duminică după-amiază, în localitatea Bălești, din apropiere de Târgu Jiu. Femeia era angajată la Transporturi Feroviare Târgu Jiu și se afla în concediu postnatal. Din primele informații, rezultă că a luat arma pe care soțul, polițist în localitatea Mătăsari, o avea în dotare și și-a împușcat mortal mama. La scurt timp după crimă, polițista s-a sinucis cu același pistol.

De asemenea, bebelușul de câteva luni al femeii a fost luat cu ambulanța de la domiciliu și este resuscitat la spitalul din Târgu Jiu, însă deocamdată nu se știe dacă și el a fost împușcat sau nu.

Criminaliștii fac cercetări la fața locului. Trupurile femeii şi mamei sale vor fi duse la IML pentru necropsie.

 

Tragedia a fost descoperită de soțul femeii, care fusese plecat la cumpărături. Potrivit News.ro,  se pare că femeia suferise o depresie severă, în urma naşterii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri