Papa Francisc a condus procesiunea Drumul Crucii

Data publicării:
30032013-2013-03-31-18h42m23s138

A fost Vinerea Mare pentru un miliard de credincioşi catolici. La Roma, Papa Francisc a condus în premieră procesiunea Drumul Crucii - un marş cu 14 opriri, în jurul Colloseumului şi al Forului Roman. O ceremonie care evocă patimile Mântuitorului. În mesajul său, Papa Francisc a făcut din nou un apel la toleranţă.

 

Tradiţionala ceremonie reface, simbolic, drumul urmat de Mântuitor până la locul Crucificării. O cruce simplă de lemn este purtată pe aşa-numitul drum al Calvarului. Zeci de mii de credincioşi au participat la ceremonie, au rostit rugăciuni şi au ascultat meditaţiile din timpul celor 14 opriri, care corespund momentelor esenţiale pe drumul spre mormânt pe care le-a urmat Hristos. 

„În această noapte, trebuie să ne rămână în minte un singur cuvânt. Acesta este Crucea însăşi. Crucea lui Isus este cuvântul cu care Dumnezeu a răspuns răului de pe pământ”, le-a spus Papa Francisc miilor de credincioşi care au participat la procesiune.

Suveranul Pontif a chemat la iertare şi înţelegere. El le-a mulţumit credincioşilor din Liban, care au pregătit meditaţiile rostite în timpul procesiunii. La final, Papa Francisc i-a binecuvântat pe cei prezenţi.

În această seară, de la ora 21.30, la Vatican va avea loc Liturghia Pascală, iar duminică, la ora 11.00, în ziua Paştelui catolic, în Piaţa Sfântul Petru va avea loc o mesă. Cu această ocazie, Papa Francisc va rosti, pentru prima dată, mesajul Urbi et Orbi.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri