Pasajul Văcărești, inaugurat pe bucăți

Data publicării:
pasaj vacaresti

Constructorii promit că până în primăvară, şoferii vor putea circula pe podul care asigură trecerea dinspre Şoseaua Olteniţei, spre Dristor, iar pentru celălalt sens, podul va fi gata la sfârşitul anului viitor.

„În profil transversal, dacă vreţi să vă arăt, s-au montat, aşa cum v-a zis şi domnul primar general, toate grinzile şi pe viaductul Văcăreşti, şi pe viaductul Mihai Bravu”, a declarat Ioan Costinea, managerul proiectului.

Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii va avea doua poduri supraterane paralele, unul pentru fiecare sens, cu câte două benzi de circulație.

Lungimea fiecarui pod va fi de aproximativ 690 de metri iar lățimea - de aproape opt metri. Pasajul va decongestiona traficul din două puncte mai mereu aglomerate: Splaiul Unirii și Dâmbovița, dar și intersecția Mihai Bravu cu Calea Văcărești.

Lucrările pentru pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii au început în ianuarie 2011 şi au fost sistate un an mai târziu, atunci când firma care câştigase iniţial, Tehnostrade, a intrat în insolvenţă, iar patronul Nelu Iordache a ajuns in arest pentru deturnare de fonduri.

În vara acestui an a fost reluată licitaţia iar, în septembrie, au reînceput lucrările cu grupul italian Astaldi.

S-au recuperat din întârzieri aproape nouă luni dintr-un an şi jumătate. Dacă continuă aşa, se recuperează toată aşteptarea”, a apreciat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Valoarea contractului pentru terminarea lucrărilor se ridică la 35 de milioane de euro, cu 30% mai mare decât în contractul cu Tehnostrade, deși și această firmă a făcut lucrări, deja plătite, de aproape 7 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri