Patru viceprimari se bat pe două scaune la Primăria Capitalei

Data publicării:
primaria bucuresti

Aleşii PNL şi PDL din Consiliul General al Capitalei au bătut palma la sfârşitul lunii trecute şi au răsturnat majoritatea creată în jurul PSD şi i-au schimbat, o dată cu asta, şi pe cei doi viceprimari aflaţi în funcţie, Marcel Nicolaescu şi Dan Darabont. Înlocuirea lor s-a făcut după convocarea unei şedinţe de urgenţă, decizie atacată acum de prefectul Bucureştiului, Paul Petrovan.

Prefectul Capitalei a considerat că aleşii locali nu aveau niciun motiv să facă o şedinţă de îndată şi a cerut în instanţă anularea deciziilor date de Consiliul General.

Prefectul spune că se convoacă o şedinţă de urgenţă doar în caz de forţă majoră sau calamitate naturală.

„Această acţiune a prefectului a venit după o săptămână în care asupra lui s-au făcut presiuni politice de către organizaţia PSD Bucureşti”, susţine Silviu Văduva, consilier general PDL.

Unul dintre noii viceprimari, consilier PPDD care a trecut de partea majorităţii nou create, nu înţelege acţiunea prefectului şi se încurcă în explicaţii.

„Mie mi se pare surprinzător cum de îndată, prefectura de îndată atacă sau constată că sunt nelegale şedinţele de îndată ale noii majorităţi, uitând de fapt că au mai fost şi alte şedinţe de îndată considerate de îndată ne... deloc nelegale şi totuşi nu s-a vehiculat idea cum că ar fi atacat”, afirmă Richard Vicenţiu Ghiţă, viceprimar recent ales al Capitalei.

Liderii noii majorităţi sunt convinşi că au acţionat conform legii

Acum, pe scaunul de viceprimar al Capitalei, răsplătit lunar cu 4.600 de lei, stau practic patru persoane, în loc de două.

„Sunt consilier general şi viceprimar ales”, spune Richard Vicenţiu Ghiţă.

„Fac parte în continuare din executiv. Sunt viceprimar şi consilier general aşa cum am fost ales de bucureşteni”, susţine Marcel Nicolaescu, viceprimar al Capitalei ales în 2012.

Până la judecarea cererii depuse de prefect, hotărârile noii majorităţi din consiliul general rămân valabile. Prima şedinţă de consiliu local este programată pentru sfârşitul acestei luni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri