Sari la conținut
News Alert

FOTO #România moare | 800 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei

Peste 800 de oameni au protestat şi de 1 Decembrie, în Piaţa Victoriei. Ei au spus că Ziua Naţională este ocazia perfectă pentru a atrage atenţia că România nu este bine condusă.

171201_Protest_Romania_Moare_Inquam_Photos_Liviu_Florin_Albei_02

FOTO: INQUAM PHOTOS - Florin Albei

ACTUALIZARE 22.00 Mitingul din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat.

În pofida ploii, protestatarii au scandat împotriva Guvernului, dar şi împotriva primarului Capitalei Gabriela Firea.

La un moment dat, o mare parte a celor aflaţi în Piaţa Victoriei s-au prins în Hora Unirii, pe care au încheiat-o în aplauze.


Protestatarii scandează "Trădătorii!" şi "Demisia!".

171201_Protest_Romania_Moare_Inquam_Photos_Liviu_Florin_Albei_01

FOTO: INQUAM PHOTOS - Florin Albei

De asemenea, ca urmare a deciziei primarului Capitaleir Gabriela Firea de a organiza un târg în Piaţa Victoriei, a apărut şi scandarea "Firea, nu uita!/ Asta nu e piaţa ta".

Alte sloganuri care pot fi auzite sunt "Justiţie, nu corupţie" dar şi "De sărbători, fără dictatori!".

Mitingul se desfăşoară sub titulatura "România moare”.

”România Moare. Moare în fiecare zi: prin distrugerea justiţiei; prin măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei; prin cei numiţi pe criterii politice în funcţii, prin cei lipsiţi de competenţă şi moralitate; prin atacurile asupra celor care vor să schimbe ceva: jurnalişti, ong-uri sau de simpli cetăţeni; prin asediul valorilor europene; prin asediul asupra instituţiilor create cu eforturi uriaşe şi sacrificii ale populaţiei; ne mor bătrânii şi copiii lipsiţi de măsuri eficiente în sănătate; ne mor tinerii lipsiţi de educaţie; ne mor românii de dor, obligaţi să muncească în alte ţări. Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră. Pe 1 Decembrie ne strângem în Piaţa Victoriei precum şi în pieţele din toate oraşele ţării pentru a spune: VREM O ROMÂNIE A DREPTĂŢII ŞI PROSPERITĂŢII!”, era apelul organizatorilor.