Peste 80 de percheziții în toată țara. Polițiștii au emis mandate pentru zeci de suspecți de contrabandă, evaziune și înșelăciune

Data actualizării: Data publicării:
politia
Zeci de percheziții au loc în dosare de înșelăciune și evaziune fiscală

Sunt percheziții de amploare luni dimineață la persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, contrabandă și alte infracțiuni economice grave. Peste 80 de descinderi au loc la casele suspecților.

Zeci de percheziţii au loc luni în toată ţara, fiind vizate în special fapte de contrabandă, evaziunea fiscală, înşelăciunile şi infracţiunile de mediu.  

Mai multe acţiuni au avut loc simultan în Suceava, Satu-Mare şi Cluj. Polițiștii au desfăşurat 31 percheziţii și au pus în aplicare 11 mandate de aducere în faţa justiţiei a unor persoane suspectate de activităţi ilegale de depozitare, transport şi vânzare a unor cantităţi semnificative de ţigări şi alcool de provenienţă extracomunitară.

Alte 43 de percheziții au loc în Bucureşti, Dolj şi Constanţa, fiind emise zece  mandate de aducere pentru persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul estimat în urma activităţilor ilegale este de peste 5.600.000 de lei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe lângă acestea, operaţiunile au vizat şi infracţiunile de înşelăciune, cu acţiuni desfăşurate sub coordonarea PICCJ de procurori si de poliţişti în Gorj, Botoşani şi Harghita.

În Gorj, PJ Târgu-Jiu şi SICE Gorj au efectuat 9 percheziţii şi au emis 3 mandate de aducere într-un caz de înşelăciune, fals informatic şi fals în înscrisuri oficiale, soldat cu un prejudiciu estimat la 860.000 de lei, după ce o angajată a unei asociaţii a întocmit în fals contracte de împrumut.

În Botoşani, s-au desfăşurat 5 percheziţii şi s-au emis 2 mandate de aducere într-un caz de obţinere ilegală de fonduri, unde un suspect a falsificat documente pentru a obţine subvenţii ilegale.  

În Harghita, s-au efectuat 3 percheziţii şi s-a pus în executare un mandat de aducere într-un caz de delapidare, în care un funcţionar a încheiat contracte de împrumut fără consimţământul beneficiarilor, generând un prejudiciu de 330.000 de lei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce soție frumoasă are Nicolae Stanciu! Căpitanului României are cu ce se mândri
Digi FM
Fiica cea mare a lui Adrian Mutu a terminat liceul: „Să nu lași pe nimeni să îți spună că nu poți!” Adriana...
Pro FM
De ce este orb Andrea Bocelli. Cum citește partiturile
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
VIDEO Repetiție pentru Taiwan? Momentul când un submarin al Chinei spulberă o navă de luptă
Digi FM
Anca Țurcașiu a devenit bunică la 54 de ani: „Sunt cea mai fericită de pe pământ!” Ce nume special va purta...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
Kate Hudson, mesaj și imagini înduioșătoare, de Ziua Tatălui, pentru actorul Kurt Russell: „Te iubesc, tata...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...