Polițist mort în coloana oficială | O tragedie, multe întrebări și niciun răspuns

Data publicării:
accident politist motocicleta 5

Sunt mai multe întrebări la care echipa ministrului de Interne Gabriel Oprea nu a răspuns. Una dintre acestea este cine a aprobat coloana oficială, deoarece, conform legii, premierul este singurul membru al Guvernului care are dreptul la coloană oficială. Pentru un alt ministru, este nevoie ca cineva să aprobe o coloană oficială.

O altă întrebare este de ce avea nevoie ministrul Gabriel Oprea de coloană oficială. Nu este clar nici de unde venea și în ce direcție mergea ministrul, având în vedere că în comunicatul Poliției nu sunt precizate aceste lucruri. Tot ce se spunea era că „participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice”.

Nu este clar nici de ce mașina ministrului nu a oprit, după cum spun martorii, la locul accidentului.

Digi24 a pus aceste întrebări Ministerului de Interne, dar nu a primit încă un răspuns.

Poliţia Capitalei a avut nevoie de aproape 48 de ore pentru a confirma că poliţistul se afla în teren pentru a-i croi drum coloanei oficiale a ministrului de Interne. Inițial se spunea că participa la fluidizarea traficului.

Mai mulți polițiști au povestit, sub protecția anonimatului, că Gabriel Oprea folosea o coloană oficială chiar de mai multe ori pe zi.

În fiecare zi se face aşa. În oraş se merge cu peste 100 km/h. E mai ceva ca Iohannis. Se face traseu, el fără traseu nu merge. Cred că şi la WC se duce cu coloana. Merge şi la restaurante. Se face coloană şi la plecare, şi la ieşire. Nu ştii când iese. Stai pe poziţie. Stai ca prostul indiferent că plouă sau e frig. Motociclist nu are de mult timp, de când s-a aglomerat, de la începutul şcolii. Motocicleta sparge şi lumea se dă la o parte. Mai nou... pe contrasens. E ca la el acasă. Numai cu viteză. Avem timpi. Timpi de reacţie de ajuns dintr-un loc în altul. Avem patru minute, şase. Face trei minute de la MAI la Guvern. La el e obişnuinţă. Sâmbătă, duminică se şi duce în vizită la rude”, a spus un polițist.

În fiecare zi: de acasă la Minister, Guvern, acasă seara. Mai sunt drumuri - ca să mănânce şi în Băneasa. Se duce la cineva acolo. Mai nou are şi procurorul general un motociclist pentru spate. Dar ăla nu face aşa, stă la semafor. Dar zice că i-a aprobat şi lui. Ăştia care stau cu el mereu au ceva primă - un salariu de excelenţă. Dacă întârzii la el, sancţiune”, spune un alt martor.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea este apărat de liderul sindicatului poliţiştilor. În direct la Digi24, Toader Paraschiv, secretarul general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, s-a declarat dezamăgit de martorii care au povestit, sub protecţia anonimatului, ce s-a întâmplat acum două seri. Sindicalistului i se pare că vicepremierul este „răstignit” și a precizat că nimeni nu l-a obligat pe agentul Bogdan Cosmin Gigină să urce pe motocicletă şi să deschidă coloana demnitarului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri