Președintele a luat act de demisia Monei Pivniceru și l-a desemnat pe V. Ponta interimar la MJ

Data publicării:
base 20mona 20pivniceru 20presidency 20ro-57399

Președintele Traian Băsescu a semnat azi decretele prin care constată încetarea funcţiei Monei Pivnicieru ca membru al Guvernului, prin demisia de la șefia MJ, și prin care l-a desemnat pe Victor Ponta ministru interimar al Justiţiei, anunță Administrația Prezidențială.

Mona Pivniceru a demisionat ieri de la conducerea Ministerului Justiţiei, după ce a fost numită, marţi, judecător la Curtea Constituţională, în urma votului dat de plenul Senatului.

„Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională”, declara, marți, Victor Ponta.

Mona Pivniceru a fost votată de plenul Senatului pentru un post de judecător la CCR (99 de voturi „pentru”). Gheorghe Iancu, a primit 16 voturi, iar Florentina Jipa, 7 voturi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la un post de televiziune, răspunzând unei întrebări, că Mona Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiţiei, precizând că aceasta a refuzat numirea Codruţei Kovesi şi a lui Daniel Morar în fruntea parchetelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri