Primele imagini video ale incendiului din Bamboo

Data actualizării: Data publicării:
foc bamboo captura proasta

Au apărut primele imagini din timpul incendiului din Bamboo. Pe filmarea realizată cu un telefon mobil se văd flăcări devastatoare într-o încăpere-anexă a clubului şi angajaţi înarmaţi cu extinctoare care încearcă zadarnic să stingă focul. Între timp, angajaţii au povestit prin ce au trecut şi cum au reuşit să evacuze în câteva minute aproape 800 de oameni. Patronii clubului nu au niciun dubiu: incendiul a fost provocat.

Radu Tarcan, administratorul clubului Bamboo: „Am stat acolo un sfert de oră şi am încercat să stingem focul, să oprim focarul, nu a fost posibil, am reuşit să stingem pereţii şi ce era la nivelul solului, se dusese deja spre tavan şi era prea târziu”.

Imaginile surprinse în clubul Bamboo confirmă mărturia administratorului din club. Pe filmare, se văd câţiva bărbaţi care încercă să stingă flăcările cu extinctoare. Inutil, focul deja luase proporţii. Filmarea arată şi că incendiul a pornit dintr-o încăpere alăturată clubului. Este şi varianta patronilor, care sunt tot mai convinşi că a fost vorba de o mână criminală.

Cătălin Botezatu: „A fost pus intenţionat deoarece nu avea cum să ia foc. Vorbim despre o încăprere în care nu exista nicio priză, nicio sursă de lumină, nu era nimic aprins. Totuşi de acolo a pornit incendiul, acolo, unde erau nişte draperii. Acele draperii s-au inflamat, au luat foc.”

Angajaţii din Bamboo povestesc că au reuşit să evacueze în siguranţă clienţii în cel mult şapte minute de la izbucnirea incendiului şi înainte de sosirea pompierilor.

Ionuţ, agent de pază al clubului: „Am văzut fum, am ajuns acolo, am dat celorlaţi colegi că trebuie evacuată sala instantaneu şi clubul s-a împărţit în două, nord şi sud, spre ieşirile de incendiu. Nu ne-am pierdut calmul, am gestionat corect situaţia, dacă ne speriam şi noi, astea însemna panică”.

Alexandra, dansatoare: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu în primul rând, în al doilea rând domnului Joshua că a avut grijă să îndeplinească măsurile de siguranţă ca toţi să ieşim de acolo vii”.

Patronii clubului Bamboo spun că erau la doar câteva semnături distanţă de autorizaţia de siguranţa la incendiu.

Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo: „O tot bateţi pe acelaşi subiect, avizarea. Avizare era. Lumea înăuntru nu a fost afectată cu nimic, a ieşit normal, liniştită”.

Autorităţile nu au reuşit deocamdată să intre în club pentru cercetarea la faţa locului. Sunt în continuare porţiuni din local care se pot prăbuşi oricând. Totuşi, criminaliştii şi procurorii au intrat în gangurile clubului şi au ridicat sistemele de stocare ale imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri