Primii pacienți de la „Matei Balș” au ajuns în spitalele bucureștene. Mai multe unități medicale au preluat bolnavi evacuați

Data actualizării: Data publicării:
Cldăre arsă a spitalului Balș
Un incendiu a izbucnit în aceată dimineață, în jurul orei 5, într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș. Foto> Captură TV

Patru pacienți din cei aflați la institutul Matei Balș au ajuns la spitalul Marius Nasta, iar alți patru au ajuns la Victor Babeș. Din cauza incendiului au încetat din viață patru persoane, potrivit Mediafax.

ACTUALIZARE 8:25 - Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că la faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple.

De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Bogdan Opriţa a mai spus că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă şi au necesitat măsuri de protezare respiratorie.


Managerul spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler spune că spitalul poate primi 36 de pacienți. Beatrice Mahler nu a oferit detalii despre starea celor patru pacienți ajunși.

Și-au manifestaat disponibilitatea de a primi pacieți spitalele Victor Babeș, Sfântul Ioan și Witing.

Un incendiu a izbucnit în aceată dimineață, în jurul orei 5, într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș. Au fost evacuați în jur de 120 de pacienți. Inițial autoritățile au anunțat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit și el.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri