Producătorii de polistiren vor să fie incluși în programul „Casa Verde”

Data publicării:
casa in constructie

„Cred că până la urmă obiectivul fundamental al acestui program este economia de energie pentru încălzirea locuinţelor. Propunerea noastră este de a indica nişte criterii foarte clare de eficienţă energetică a locuinţelor care aplică şi sunt acceptate în acest program că se foloseşte un material consacrat care este vata bazaltică, că se foloseşte polistirenul sau se încearcă introducerea pe piaţă a unor materiale uşor exotice le-aş zice eu, fibrele animale sau vegetale. Reprezentanţii ministerului şi ai AFM-ului au promis că vor încerca să revizuiască textul de lege aflat în dezbatere”, a spus Dan Anghel, reprezentant al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat.

Firmele au primit promisiunea de la autorităţi că nemulţumirile lor vor fi luate în calcul în redactarea formei finale a legii.

Statul finanţeaza complet prin acest program şi cumpărarea panourilor solare pentru încălzirea apei și mare parte din costul pompelor de căldură.

„Programul integral are 198 de milioane de lei. Dintre aceştia 93 de milioane sunt pentru programul clasic, deci pentru acest sistem de înlocuire a sistemelor de încălzire şi 45 de milioane pentru partea de materiale de construcţie ecologice”, a explicat ministrul Mediului.

Banii vor ajunge pentru 10.000 de beneficiari, estimează autorităţile. Programul Casa Verde se reia după cinci ani de întrerupere.

Orice cioban de la orice stână am întrebat ce faceţi cu lâna...o aruncă. Ţi se rupe sufletul că aruncăm o serie de materiale în loc să învăţăm să le folosim”, a spus Cerna Mladin, președintele Asociației Auditorilor Energetici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri