Programatorii buni învață toată viața

Data publicării:
birou computere captura

Companiile IT din România au deja 80.000 de programatori. Însă ar putea scoate la concurs încă atâtea posturi în următorii patru ani. Și, cum facultățile de informatică dau doar 7.000 de absolvenți pe an, necesarul de programatori ar putea fi acoperit cu ajutorul cursurilor intensive de programare. Precum cele organizate de o școală din Timișoara. În doar cinci luni, elevii învață bazele redactării unui soft.

Însă la capătul celor cinci luni, absolvenții cursurilor nu pot fi numiți specialiști IT. Și asta nu pentru că școlile precum cea din Timișoara nu ar fi bune. Ci pentru că meseria de programator nu se învață peste noapte. De altfel, unii dintre cei care urmează astfel de cursuri lucrează deja în industria IT, dar vor să se perfecționeze.

Un programator trebuie să învețe tot timpul limbaje noi. Fără pasiune nu poate avansa în carieră.

Însă IT-iștii fără experiență nu trebuie să se aștepte să încaseze foarte mulți bani. Aproximativ 700 de euro pe lună este salariul unui programator începător. Sunt însă și cazuri în care banii câștigați pot fi chiar și mai puțini. Însă marele avantaj este că în IT salariile cresc mult mai rapid decât în alte domenii. Un programator cu trei ani de experiență ajunge să câștige aproximativ 1.000 de euro pe lună. Iar unul care peste șase ani de experiență poate câștiga și câteva mii de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri