Programul prințului Charles în România

Data publicării:
printul charles mediafax-2

Actualizare 14:15 Cum puțin timp în urmă, prințul Charles a ajuns la Archia, în județul Mureș, unde vizitatează o biserică fortificată. În programul acestuia figurează vizita unei locuințe care, cu ajutorul fundației sale, ve deveni dispensar, și a altor două sate. Cel mai probabil, prințul Charles va mai rămâne în România până marți.

Prințul Charles a schimbat doar un salut de politețe cu ziariștii care l-au așteptat aseară la conacul contelui Tibor Kalnoky. Moștenitorul coroanei britanice a luat cina în familia contelui și a stat într-una dintre reședințele acestuia de la Micloșoara. Cât privește programul de astăzi, prințul Charles ar putea pleca în satul Valea Zălanului din județul Covasna, unde are două proprietăți, dar circulă și informația că ar merge în satul Archita, din județul Mureș.

După cum a declarat primarul comunei, prințul va vizita o casă concesionată de la biserica Evanghelica de o rudă de-a sa, unde ar vrea să amenajeze un sediu al fundației sale care se ocupă de zona Transilvaniei.

Cea mai recentă vizită a lui Charles în România a avut loc în luna iunie a anului trecut, când principele a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. Obiceiul prinţului a fost preluat şi de fiul său cel mic, Harry. Anul trecut de Paşte, acesta a petrecut câteva zile în inima Transilvaniei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri