Proiect. Aerodrom la Horezu

Data actualizării: Data publicării:
horezu

Horezu ar putea avea în curând un aerodrom. Este proiectul pe care primarul şi mai mulţi oameni de afaceri vor să îl transforme în realitate. Dacă totul va merge şnur, avioane de mici dimensiuni vor putea ateriza aici, chiar de anul viitor. Aerodromul va avea şi un heliport pentru elicopterele SMURD.

Proiectul a început să fie aşternut pe hârtie în urma unor discuţii dintre primar şi câţiva oameni de afaceri români şi străini. Unul dintre aceştia are o fabrică la Horezu, dar sediul firmei este la Sibiu.

Santo Arpad Dumitru, om de afaceri: „Până la Horezu sunt vreo 160 de kilometri. Ştie toată lumea că nu se poate ajunge decât pe Valea Oltului, o rută aglomerată în momentul de faţă. Pentru a putea gestiona mai uşor punctul de lucru de la Horezu, avantajul ar fi fost trecerea munţilor cu avionul”.

Până acum, discuţiile s-au purtat cu trei oameni de afaceri. Un neamţ, un român şi asociatul lui francez. Acesta din urmă ar veni cu o mare pare din bani.

Nicolae Sărdărescu, primarul localităţii Horezu: „Am discutat varianta de a veni în parteneriat, noi venind cu terenul, dânsul cu investiţiile să dezvoltăm această pistă”.

Deja se lucrează la studiul de fezabilitate, dar şi la proiect.

Robert Drăgănescu, arhitect la Primăria Horezu: „Aerodromul va avea o pistă de aproximativ 800 de metri liniari, nişte garaje pentru avioane uşoare încercăm să amenajăm şi două platforme, heliporturi care să deservească elicoptere, în special SMURD”.

Localnicii sunt încântaţi: „La urgenţe, accidente, până a venit salvarea vine avionul şi îl ia şi îl transportă mai repede. "

Întreaga investiţie va fi de aproximativ 600.000 de euro, banii oamenilor de afaceri. Dacă totul va merge bine, lucrările vor începe anul viitor şi vor fi gata în şase luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri