Protest mascat la Pungești. Localnicii spun că se strâng pentru a comemora eroii Răscoalei de la 1907

Data publicării:
pungesti-drum blocat - 6274226-AFP Mediafax Foto-DANIEL MIHAILESCU

Actualizare 14.10. Protestatarii au participat la slujba religioasă, apoi au plecat spre Pungești, la monumentul eroilor din 1907.  

Actualizare 13.12.  Peste 100 de persoane participă la o slujbă religioasă. Cei din Pungești nu au reușit să ajungă în Siliștea, unde este amplasată tabăra de rezistență, pentru că sunt împiedicați de jandarmi să părăsească zona.  Este posibil ca după slujbă oamenii să pornească pe câmp până la troița din Pungești. 

Actualizare 12.00. S-au adunat circa 40 de oameni, nu doar localnici, ci și persoane din zone învecinate. Va avea loc o slujbă religioasă, protestul fiind, după cum spun organizatorii, o comemorare a eroilor de la 1907. Nu a apărut niciun jandarm deocamdată acolo, dar sunt mobilizați peste 250.  

__________________________

Ieri, cei 13 oameni aflaţi de zece zile în greva foamei, au renunţat la acest protest. Oamenii spun că nu au mai putut continua greva, deoarece reprezentanți ai Asociației Crescătorilor de Animale au făcut o plângere împotriva lor pe motiv că le ocupă ilegal pășunea. Astfel, jandarmii le-au cerut protestatarilor să părăsească zona.

Localnicii au găsit însă un alt loc unde să îşi ridice tabăra. Aici, spun ei, pot intra din nou în greva foamei, iar acest lucru se poate întâmpla în orice moment.

Astăzi, cu începere de la ora 12.00, va fi organizat un nou protest, la care sunt aşteptaţi peste 200 de localnici. Oamenii spun că vor continua acțiunile până când se va interzice explorarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice.

Ca să nu fie amendaţi, oamenii că vor participa la o manifestaţie de comemorare a eroilor răscoalei din 1907 şi a eroilor luptei de rezistenţă din munţii Vrancei.

De săptămâna viitoare sunt aşteptaţi să se întoarcă la muncă şi lucrătorii de la Chevron, care au avut liber de sărbători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri