Protestatarul cu piciorul găurit, infectat cu bacterie clostridium: Poate s-a luat din spital

Data actualizării: Data publicării:
analize sange shutterstock_327930536
Foto: Shutterstock

Doru Oprea, protestatarul care a suferit două intervenţii chirurgicale, după ce bucăţi din grenadele aruncate de jandarmi i-au intrat în picior, aproape de artera femurală, a declarat pentru Digi24 că analizele i-au confirmat şi prezenţa unei bacterii clostridium.

Bacteria ar fi putut fi luată din spital sau ar fi putut fi declanşată de un tratament mai îndelungat cu antibiotice, a spus tânărul.

El a precizat că acest lucru va fi stabilit cu certitudine de ancheta autorităţilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sâmbătă noaptea am început să mă simt rău, duminică am fost la spital la „Victor Babeş” cu proba, era doar un medic care a spus că nu are ce să facă şi abia luni dimineaţă am mers la un laborator privat si am descoperit că am o bacterie clostridium sau cum se numeşte, dar cauzele sunt multiple, poate să se declanşeze de la antibiotice luate mult timp sau poate să se ia din spital, asta pot să stabilească autorităţile”, a declarat Doru Oprea, la Jurnalul de Seară.
Referindu-se la seara de 10 august, bărbatul a povestit că în Piaţa Victoriei „se trăgea ca la război”.

Veneau grenadele pe lângă noi, de nu ştiam ce se întâmplă, aşa ceva nu am văzut decât în filme, nici nu mi-am imaginat vreodată că de la un protest pot ajunge pe patul de spital şi în operaţie. Fusesem la nenumărate proteste în ultimii ani, cel puţin, după OUG 13, cred că am fost la o sută de proteste şi nu s-a întâmplat nimic. Lângă mine a căzut o grenadă care mi-a perforat blugii, mi-a făcut niste răni minore pe ambele picioare şi capacul pe care mi l-a scos la 3 dimineaţa chirurgul Iurie Ţurcan mi-a intrat în genunchi şi în coapsă şi mi-a perforat artera femurală, am hârtiile de la spital care certifică lucrul acesta şi proba o voi depune şi la dosar la Parchetul Militar, împreună şi cu blugii rupţi pe care nu i-am aruncat şi cu tricoul cu gaze”, a povestit Doru Oprea.

El a adăugat că va face plângere penală după ce scoate şi certificatul de la IML Timişoara.

Intervenţia integrală în reportajul video ataşat

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri