Protestele față de proiectul Roșia Montană au ajuns la a douăsprezecea duminică. Un manifestant a fost dus la secția de poliție

Data publicării:
rosia unirii

Actualizare 23:00: Protestele din această seară s-au încheiat fără incidente importante. Unul dintre participanții la manifestații a fost dus la o secție de poliție pentru că a refuzat să se legitimeze.  

Proteste au fost şi în ţară. Peste 500 de oameni din Cluj-Napoca au cerut în cor interzicerea exploatărilor cu cianuri. Ei au fost susţinuţi de alte 50 de persoane care s-au adunat în centrul Braşovului.


Actualizare 20:42: Protestatarii încearcă să meargă dinspre Piața Unirii spre Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului. Jandarmii nu au vrut să îi lase să meargă în coloană, așa că s-au împărțit în grupuri mai mici și aleg străzi mici, lăturalnice, pentru a ajunge la clădirea Executivului.

Actualizare 20.12. Aproximativ două sute de protestatarii au plecat în fugă, din Piața Universității spre Centrul Vechi, încercând să evite lanțul format de jandarmi. Până la urmă, oamenii legii i-au lăsat să meargă, pe carosabil, pe Bulevardul Națiunilor Unite spre Piața Constituției, fără violență, iar apoi spre Piața Unirii. Traficul rutier este astfel blocat în Piața Unirii.

Actualizare 19.39. Protestatarii din București au pornit din Piața Universității spre Palatul Parlamentului, fără să blocheze traficul rutier.

Actualizare 19.17. În Piața Universității din Capitală, în zona Statui, s-au adunat aproximativ 150 de persoane. Cei prezenți le-au spus reporterilor Digi24 că, cel mai probabil, în această duminică nu vor porni în marș, ci vor transmite un mesaj autorităților, după ca vor pleca din zonă.

Locuitorii din marile oraşe ale ţării, dar şi din Bucureşti nu vor să renunţe la manifestaţii până când exploatările miniere de acest fel nu vor fi interzise.

În Capitală, protestatarii au anunţat pe o reţea de socializare că vor transmite din Piaţa Universităţii un mesaj comun pentru aleşi.

Locul de întâlnire anunțat de unii dintre organizatorii este în zona Statui din Piața Universității. În jurul orei 17.00, lîn această zonă veniseră câteva zeci de persoane.

Și la Cluj-Napoca s-au strâns protestatari în Piața Unirii. Ei au ieșit, nu în număr foarte mare, dar dotați cu pancarte cu mesaje împotriva exploatării cu cianuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri