Sari la conținut

Psihologul criminalist Tudorel Butoi: „100 de ani de închisoare se vor lua” pentru tragedia din Colectiv

Aici, fără a mă antepronunța, 100 de ani de închisoare se vor lua. Cu toții, laolaltă. Este o infracțiune care s-a săvârșit din culpă, fără îndoială, făptuitorii nu au intenționat să facă acest lucru, se prezumă. Dar cei implicați puteau și trebuiau să prevină. Acest lucru este speculat în legi, legat de securizarea acestor stabilimente, și se va cerceta pas cu pas dacă acestea au fost respectate.

Ancheta va fi lungă, grea, vor fi interogatorii, confruntări, reconstituiri, experimente. Să așteptăm cu încredere că se va descoperi adevărul”, a spus Tudorel Butoi.

El a vorbit și de suspiciuni de mită în cazul autorizărilor clubului Colectiv.

Ce e aia declarație pe propria răspundere, cine ești tu să știi cum se va propaga focul, dacă instalația electrică face scurt-circuit? Ce răspundere e aia? Uitați-vă la avizul lui Piedone - pe care îl salut, sigur că nu se simte confortabil – pentru restaurant bar. Pai restaurant bar a fost acolo, în noaptea asta nenorocită? Își fac loc, cu suspiciunea rezonabilă a mitei, pentru a obține diverse aprobări și obiectele de activitate sunt schimbate. Nu dădea niciodată ISU aprobare pentru o astfel de speluncă, niciodată”, a spus psihologul criminalist.

Societatea românească este acum în agonie. La noi normele întârzie să apară sau sunt necredibile și contestate, pentru că sunt puse în aplicare de oameni ticăloșiți de bani, pentru că le-au luat mintea banii, de sus până jos și de jos până sus”, a adăugat el. 

Pe aceeași temă