Sari la conținut

Reacția MAI după incidentele de la mitingul unirii

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a cerut un raport complet despre intervenția de sâmbătă, când jandarmii au ridicat cinci tineri ce demonstrau pentru unirea Basarabiei cu România. Tinerii de peste Prut au vrut să forţeze cordonul făcut de jandarmi în apropiere de Guvern şi să depăşească zona permisă .

Ministrul afacerilor interne a cerut Jandarmeriei întocmirea unui raport complet despre tot ce s-a întâmplat acolo. Vrea să știe dacă jandarmii au intervenit în mod legal sau nu.

Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ioan Dragoş Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei, care au condus la reţinerea celor cinci participanţi.  Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va ezita să ia măsuri în situaţia în care au fost săvârşite abuzuri în timpul intervenţiei jandarmilor. Jandarmii au primit dispoziţie să nu intervină în derularea manifestaţiei din Piaţa Universităţii, decât pentru a asigura protecţia participanţilor şi fluidizarea traficului din zonă”, conform comunicatului MAI.

În jur de 300 de persoane spun că vor înnopta în corturi  în Piața Universității. Citiți AICI toate detaliile.