Relu Fenechiu: „Domnul Băsescu are probleme cu mine de mulţi ani. Să vedem care o să pice primul”

Data publicării:
2603 20fenechiu-56953

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a reacţionat marţi, la Palatul Parlamentului, în legătură cu cererea preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia miniştrii cu dosare penale trebuie eliminaţi din Guvern:

Eu îmi dau demisia atunci când greşesc. Nu consider că am făcut nici o greşeală. Când e atâta treabă de făcut la minister, nu am timp de copilării...”, a spus ministrul.

Întrebat dacă consideră că un dosar în justiţie este o „copilărie”, Relu Fenechiu a repetat: „Problemele astea sunt copilării, sau eventual făcături. Nu mor caii când vor câinii. Domnul Băsescu are probleme cu mine de mulţi ani. Să vedem care o să pice primul.

În cazul unei decizii favorabile, Relu Fenechiu a declarat că rămâne ministru. Întrebat de cazul contrar, el a replicat „Dar de ce puneţi răul în faţă? În cazul unei decizii nefavorabile, plec acasă imediat, am mai spus-o.

În acest context, cu doar câteva minute înainte, premierul Victor Ponta dădea asigurări că, „În cazul lui Fenechiu şi al oricărui alt ministru sau demnitar, în primul minut după ce un judecător se pronunţă, în primă instanţă, asupra vinovăţiei, respectivul pleacă din Guvern sau din conducerea autorităţii.

Luni, preşedintele Traian Băsescu le-a transmis şefilor Guvernului, al Senatului şi al Camerei Deputaţilor, o scrisoare în care le propune un parteneriat în scopul îndeplinirii a trei obiective pentru care a pledat şi în discursul său din faţa Parlamentului şi apoi la Convenţia Naţională a PDL: existenţa unui stat de drept modernizat şi consolidat, adoptarea monedei euro şi aderarea la spaţiul Schengen.

La punctul 5 al scrisorii, preşedintele cere expres revocarea membrilor Guvernului care fac obiectul unor acţiuni în instanţă pentru fapte penale, dând şi un termen pentru acest demers: 30 aprilie. El face referire la cazul lui Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, judecat în dosarul „Transformatorul” pentru complicitate la abuz în serviciu.

Relu Fenechiu este cunoscut pentru mai multe declaraţii ieşite din tipare. Săptămâna trecută, el a afirmat că „Partidele nu se finanțează doar din bani albi”. Vara trecută, în timpul demersurilor de suspendare a preşedintelui, actualul ministru spunea că „Traian Băsescu mai vrea să facă o baie în Vila Dante”.

Ella Moroiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri