Sari la conținut

„Se schimbă banii”. Bătrân înșelat cu 14.000 de lei

Poliţiştii din Caraş-Severin caută un bărbat care a înşelat un bătrân cu aproape 14.000 de lei. Potrivit bătrânului, bărbatul i-a spus că banii lui sunt vechi şi nu-i mai poate folosi şi s-a oferit să-l ajute el să-i schimbe. I-a luat banii şi nu s-a mai întors însă cu niciun leu.

„Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinţei sale din Caransebeş, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuţie cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinţei. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema”, au anunţat poliţiştii din Caraş-Severin.

Potrivit acestora, după câteva momente, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deţine sume de bani în casă pentru că el a fost director la o bancă şi ştie că în noaptea respectivă „se vor schimba banii”.

„Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară”, potrivit polițiștilor.

Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi 10 galbeni şi a sesizat Poliţia.

În continuare, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea identificării autorului şi tragerea acestuia la răspundere penală.

Surse: Digi24, News.ro