Șefi din poliție, speriați de o echipă Digi24. SMS către subalterni ca să „încerce să acopere mizeria”

Data actualizării: Data publicării:
politia

Un SMS dat de şefii din poliţie subalternilor poate arăta cum sunt gestionate lipsurile şi problemele unui sistem care abia funcţionează. Poliţiştii erau informaţi că o echipă Digi24 urma să ajungă în satele de lângă Bucureşti şi nu numai pentru a vedea câţi poliţişti sunt găsiţi la locul de muncă şi cât de repede sunt gestionate situaţiile de urgenţă. Pentru ca în ochii oamenilor totul să pară fără cusur, au fost aduşi chiar şi poliţiştii aflați în libere.


Cristian Popa, Digi24: „Cât de importantă este presa pentru poliţie? Ne putem da seama dintr-un SMS trimis de şefii din poliţie în toiul nopţii când au aflat că o echipă Digi24 urmează să ajungă în mediul rural pentru a vedea ce fac poliţiştii de acolo. După ce mesajul a fost trimis poliţiştii au revenit la muncă indiferent că erau de serviciu sau erau în concediu.”

Mesajul plin de greşeli a fost primit de angajații din localitățile de lângă București.

„Pentru colegii de la posturi, umblu un reporter de la Digi24 prin comnue, filmează posturile şi apelează la nr De telefon afişat pe uşă, să vadă dacă răspunde cineva şi întreabă dacă suntem de serviciu sau liberi”.

Cosmin Andreica, reprezentant al polițiștilor: „Pe grupurile şefilor a venit un mesaj de la nivel naţional în sensul de a se acoperi cât pot de mult pentru ca presa sau opinia publică să nu vadă vulnerabilităţile. Să-şi scoată numerele de telefon de pe uşile posturilor de poliţie în aşa fel încât să se înţeleagă că programul de lucru este 24 de ore din 24. Le-a solicitat să elimine orice intervale orare care sunt afişate pe uşile posturilor de poliţie din care să rezulte că programul de lucru la ora 16:00.”

Mesajul continuă astfel:

„Nu ştiu cât de reală este informaţia dar, transmite-ţi-o colegilor de la posturi să fie pe poziţii. Rog şefii de secţii rurale, instruire şi măsuri! Şefii de secţii rurale, aştept urgent să confirmaţi că aţi înţeles.

Cosmin Andreica, reprezentant al polițiștilor: „Asemenea şefi care încearcă să acopere mizeria şi să genereze compromisuri în sistemul poliţienesc, ar trebui să plece.”

Situaţia poliţiştilor din mediul rural care îşi termină programul la ora 16:00 nu este de ieri, de azi. Chiar şi la scurt timp după moartea Alexandrei, sediul poliţiei din localitatea victimei era pustiu.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: „Suntem în faţa sediului poliţiei din Dobrosloveni, încercăm să aflăm detalii despre Alexandra dar şi la această oră sediul poliţiei este încuiat.

Gheorghe Tudoraşcu, primar Dobrosloveni: „După ora 4 nu mai găseşti pe nimeni, avem probleme sunăm la 112.”

În aceste condiţii poliţiştii spun că intervenţiile în mediul rural sunt întârziate cu cel puţin o oră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri